Veel mensen denken dat elke douche een inloopdouche is. Dat is echter niet zo: de meeste douches zijn dit niet! Een inloopdouche is namelijk niet voorzien van een deur en evenmin van een douchegordijn. Uiteraard is er wel sprake van een afscheiding, want het is niet zo praktisch als het water door de hele badkamer spat. Maar een inloopdouche is dus letterlijk wat het woord zegt: je kunt er zo inlopen. Het is één van de meest gewilde soorten douches in Nederland! Deze 10 prachtige en inspirerende badkamer voorbeelden met een inloopdouche laten zien waarom…

1. Combinatie douche/bad

Combinatie douchebad

Deze prachtige badkamer is opgedeeld in twee delen door middel van een glazen scheidingswand. Dankzij het glas blijft de badkamer er groot uitzien, terwijl de inloopdouche zorgt voor een luxe en moderne uitstraling van de hele badkamer.

2. Modern-industrieel

Modern-industrieel

Deze badkamer eigenaar kon waarschijnlijk niet kiezen tussen de industriële en de moderne stijl en besloot ze te combineren. Daardoor werd dit een prachtige, moderne badkamer met een inloopdouche die eerder een industriële look heeft.

3. Luxe badkamer

Luxe badkamer

Centraal in deze luxe badkamer is het enorme ligbad. Erachter is een mooie cirkel gemaakt met verscheidene douches. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een combinatie van een warme en koude douche. Dankzij de ruimte in de badkamer, lijkt het wel een luxe spa!

4. Modern en strak

Modern en strak

Deze badkamer is ook een luxe uitvoering. Door de douche in het zicht te houden met de halve glazen scheidingswand, wordt de ruimte niet beperkt. Dat is zeker handig in een wat kleinere badkamer, zodat deze zijn luxe uitstraling blijft behouden.

5. Landelijke badkamer met inloopdouche

Landelijke badkamer met inloopdouche

Uiteraard zijn er ook landelijke badkamer met een inloopdouche. Deze badkamer is bijvoorbeeld voorzien van prachtige fijne steentjes en is gezellig ingericht. De inloopdouche is eenvoudig gehouden, maar is juist door deze simpele uitstraling aantrekkelijk.

6. Golfdouche

Golfdouche

Deze douche heeft wel weer een bijzonder exclusieve uitstraling. Dankzij de cirkelvorm spat er geen water in de badkamer en dankzij de subtiele opbouw en verlichting is deze badkamer een absoluut hoogstandje. Hadden we de ruimte, dan zou iedereen zo’n badkamer nemen…

7. Marmeren inloopdouche

Marmeren inloopdouche

Aangezien we het meestal met wat minder luxe moeten stellen, kun je maar beter kijken naar een wat realistischer doel. Deze badkamer bijvoorbeeld, met een inloopdouche met marmer-motief. Dankzij het marmer krijgt deze badkamer een prachtige uitstraling, terwijl hij in gewoon wit saai zou zijn geweest.

8. Minimalisme

Minimalisme

De minimalistische stijl leent zich uitstekend voor het realiseren van een inloopdouche. Alle design blijven zo strak mogelijk en er worden geen overbodige tierelantijntjes toegepast. Deze douche met grote tegels in aardetinten is een mooi voorbeeld van de minimalistische badkamer.

9. Moderne natuursteen

Moderne natuursteen

Deze badkamer is voorzien van prachtige tegels in een donkere kleur natuursteen. De kleurschakering in de tegels zorgt voor prachtige patronen, terwijl de moderne uitstraling behouden blijft. Een schitterende douche, waar je maar weinig ruimte voor nodig hebt.

10. Regendouche

Regendouche

Deze regendouche is met recht een inloopdouche. Het is zelfs een ‘doorloopdouche’: je kunt aan de ene kant beginnen en zo doorlopen naar de andere. Hier kun je heerlijk relaxen met een lekker achtergrondmuziekje terwijl je geniet van je tropische regenbuitje.

Een inloopdouche is erg populair vanwege de luxe uitstraling die er meestal mee gepaard gaat. Bovendien is het natuurlijk ook een heel praktisch om een inloopdouche te kiezen. Want in tegenstelling tot de douchecabine heb je bij een inloopdouche geen ruimte nodig voor een deur. Deze 10 prachtige voorbeelden van badkamers met inloopdouche geven je genoeg inspiratie om eens na te denken over je eigen badkamer. Wat is jouw favoriet?

Share.

About Author

Leave A Reply