Er is natuurlijk niemand die krassen op een vloer kan waarderen, zeker niet als deze vloer net nieuw is. Toch heb je bij het kleinste ongelukje al kans op een kras op je vloer. Wil jij dit voorkomen? Lees dan snel verder! In dit blogartikel geven we je 3 tips op jouw vloer te beschermen tegen krassen. 

1. Investeer in een goed schoonmaakmateriaal 

Vuil is nummer 1 boosdoener als het gaat om krassen in vloeren. Daarom is het van groot belang dat je jouw vloer goed schoonhoudt. Vuil kan voor krassen en andere beschadiging zorgen. Investeer in een goede stofzuiger en bezem. Een met niet te harde haren, deze kunnen namelijk voor krassen zorgen. Daarnaast voorkom je dat vuil in de bezem blijft zitten. Bij de stofzuiger is het van belang dat hij makkelijk over de vloer rolt.

Investeer in een goed schoonmaakmateriaal

2. Gebruik glijders onder je meubels

Jouw meubels zijn funest voor je vloer. Het schuiven van bijvoorbeeld je stoelen geeft krassen op je vloer. Daarnaast kan vuil onder de poten van je stoelen er ook voor zorgen dat er krassen ontstaan. Hierbij kan één zandkorrel al voor beschadiging zorgen. Met glijders, zoals viltglijders of stoelwielen, kun je dit voorkomen. Deze stoelpoot beschermers zorgen ervoor dat je je stoelen makkelijker kunt verschuiven, zonder dat ze een kras achterlaten. Daarnaast zorgen ze voor geluidsdemping. 

3. Kies voor een goede deurmat 

Een deurmat klinkt misschien logisch voor je deur, maar toch is het goed om te investeren in echt een goede deurmat. Een goede deurmat zorgt er namelijk voor dat vuil van buiten niet mee naar binnen komt. Daarnaast neemt het vocht op. Naast krassen is kromtrekken van houten vloeren een veel voorkomend probleem. Wanneer je veel vocht van buiten mee naar binnen neemt, kan dit voor kromtrekken zorgen.

Met deze 3 tips bescherm je jouw vloer tegen krassen en beschadigingen. 

Share.

About Author

Leave A Reply