Een logeerkamer in je huis is niet alleen handig voor als je vrienden of familie komen overnachten, maar de ruimte kan ook nog eens op verschillende manieren worden ingericht. Wat dacht je bijvoorbeeld van een werkplek of studeerkamer? Zo vaak blijven er namelijk geen gasten slapen en het zou zonde zijn als de kamer dan niet wordt gebruikt. In dit artikel geven we je drie handige tips voor het inrichten van een kleine logeerkamer. 

Een multifunctionele ruimte 

Je kunt de logeerkamer op verschillende manieren gebruiken. Tegenwoordig werken we met z’n allen heel veel vanuit huis. In de afgelopen periode is het gebleken dat een comfortabele werkplek ontzettend belangrijk is. Het is daarom een mogelijkheid om de logeerkamer (tijdelijk) in te richten als werkplek. Zet er een bureau neer met een goede bureaustoel en je nieuwe werkplek is klaar. Heb je niet genoeg opbergruimte in je slaapkamer? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om de logeerkamer gedeeltelijk als walk-in-closet of kast te gebruiken. c

Kies een geschikt bed

De logeerkamer is niet compleet zonder een goed bed. Je wilt natuurlijk wel dat je gasten comfortabel kunnen slapen tijdens hun verblijf. Je hoeft natuurlijk niet voor het meest luxe en grootste bed te kiezen, er zijn ook handige budget bedden verkrijgbaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vouwbed. Deze kun je eenvoudig inklappen en neemt daarom heel weinig ruimte in beslag; ideaal voor de kleine logeerkamer. Een slaapbank is ook een goede optie, maar je zou bijvoorbeeld ook voor een eenpersoonsbed met een onderschuifbed kunnen kiezen. Een onderschuifbed is een praktische oplossing voor een kleine logeerkamer en creëert een 2e bed voor loges. 

Als je een geschikt bed hebt gevonden, is het belangrijk dat je het juiste matras aanschaft. Niet iedereen houdt van een heel zacht of een heel hard bed, houd hier rekening mee. Ook mag je het hoofdkussen en het dekbed niet vergeten. Natuurlijk hoef je hier geen honderden euro’s aan uit te geven, maar het is belangrijk om comfortabele slaapaccessoires aan te schaffen. 

Kies een geschikt bed

Maak het gezellig met accessoires

Nu je het juiste bed hebt gekozen, kun je de ruimte gaan aankleden met leuke accessoires. De logeerkamer moet namelijk niet alleen praktisch, maar ook gezellig zijn. Hang een aantal leuke foto’s of posters aan de muur en je zult zien dat de ruimte gelijk een andere sfeer krijgt. Als je de logeerkamer ook als werkplek gebruikt, is het verstandig om de basis zo rustig mogelijk te houden, maar het neerzetten van een aantal kleine accessoires kan geen kwaad. We wensen je heel veel succes met het inrichten van de logeerkamer!

Ben je op zoek naar een boxspring voor in de logeerkamer? Lees dan hier waar je op moet letten bij de aankoop van een nieuwe boxspring. 

Share.

About Author

Leave A Reply