We kennen het allemaal wel: Je wordt net iets te laat wakker en je hebt enorme haast. Je moet immers op tijd op je werk verschijnen! Dan is je kledingkast ook nog eens rommel en voordat je eindelijk de outfit hebt gevonden om de dag mee door te komen, ben je alweer een half uur verder. Niks is vervelender dan een niet opgeruimde kledingkast. Daarom hebben we vijf leuke tips op een rijtje gezet die jou helpen bij het opruimen en herinrichten!

1.   Haal je kast helemaal leeg!

Alles moet eruit! Begin altijd met het legen van je kledingkast. Leg alles op een hoop en zorg dat je kast helemaal leeg is voordat je begint met herinrichten. Zo kun je rustig van voorafaan beginnen. Daarnaast heb je nu ook de ruimte om je kast helemaal schoonmaken. Wel zo fijn als je dit een tijd niet gedaan hebt! Extra tip: Sorteer je kleding bij het uitruimen direct. Broeken bij broeken en je t-shirts bij t-shirts. Dit scheelt je weer een hoop tijd bij het inruimen. Win- win dus!

Inrichten van kledingkast

2.   Welke kleding draag je het meest?

Iedereen heeft zijn of haar voorkeuren bij het dragen van kleding. Je hebt vast bepaalde outfits die je zo leuk vindt, dat je ze vaker draagt dan andere. Deel je kast op basis van de regelmaat waarmee je kleding draagt. Bijvoorbeeld: Wat je het meeste draagt boven in en wat je minder vaak draagt onderin. Zo behoudt je ten eerste een groot deel van het overzicht en kun ten tweede je kleding makkelijker vinden!

3.   Geef kleding weg

Iedereen heeft altijd kleding in zijn of haar kledingkast die je eigenlijk nooit draagt. Dit is natuurlijk erg onhandig want dit neemt veel ruimte in. Gelukkig kun je altijd iemand blij maken met de kleding die je zelf nooit draagt. Je verbaast je erover! Gooi je kleding nooit weg want er zijn genoeg opties: geef je kleding aan een vriend of vriendin. Er zijn altijd mensen in je omgeving die je kleding graag willen hebben. Iedereen vindt het leuk om gratis nieuwe kleding te krijgen! Je kunt je kleding ook altijd doneren aan de zak van max. Je spullen worden dan gedoneerd aan kinderen in arme landen. Je maakt ze er erg blij mee!

4.   Inrichten op basis van combinaties

Kledingkast inrichten

Nu is het tijd om je kledingkast weer in te richten. Zoals eerder beschreven werkt het inrichten op basis van combinaties altijd goed. Sorteer je kleding bijvoorbeeld per kledingstuk of per outfit. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je kast in te richten op basis van kleur. Zo krijgt je kast ook nog een leuke uitstraling! Verder heb je ook nog de opties om je kast in te richten op gelegenheden of nette / vrijetijdskleding. Er zijn dus keuzes zat!

Share.

About Author

Leave A Reply