Hoe fijn is het om in deze gekke corona tijd een eigen plek in huis te hebben? Een plek die vaak wordt vergeten is de zolder. Een zolderkamer wordt namelijk meestal gebruikt als opbergruimte, een wasruimte of als logeerkamer. Zonde! Want de zolder is een van de meest bijzondere ruimtes in huis. Het is een mooie afgelegen en rustige plek, waar je een ultieme kamer van kunt maken! Op zoek naar tips om je zolder om te toveren tot heerlijke leefruimte? Wij geven je 5 tips voor interieur ideeen en inspiratie! 

1.  Maak een stevige trap

Misschien is het nogal een open deur, maar zorg voor een goede stevige trap naar de zolder toe. Zodra je zolderkamer helemaal af is, wil je die zo veel mogelijk gebruiken en niet worden afgeschrikt door een onstabiele trap. Niemand wil dat jij met je warme theetje beneden aan de trap belandt! Investeer dus in een goede trap, waardoor je extra veel van de ruimte gebruik gaat maken. 

2. Zorg voor voldoende verlichting

Zorg voor voldoende verlichting

Verlichting is voor elke ruimte in het huis belangrijk, en dus ook voor de zolder. Er is functioneel licht, en sfeerlicht. Beiden zijn nodig om van je zolderkamer een bruikbare ruimte te maken. Heb je veel schuine daken? Maak dan gebruik van verstelbare spotjes en geen hanglampen. Je wilt natuurlijk niet constant moeten opletten om je hoofd niet te stoten. Spotjes zijn daarentegen ook handig om op bijvoorbeeld je werkplek te richten. Heb je geen schuine daken? Dan zijn staande lampen en wandlampjes ideaal om sfeer aan te brengen in de ruimte.

3. Leg juiste bekabeling aan

Welke functie jouw zolder ook krijgt, je wilt wel dat je er goed gebruik van kunt maken. Zorg dan ook dat er genoeg elektriciteitspunten zijn om zowel licht, als bijvoorbeeld je computer aan te kunnen sluiten. Wordt je zolderkamer een slaapkamer of chill ruimte? Dan wil je wellicht lekker tv kunnen kijken. De juiste bedrading is hierbij van groot belang. Tegenwoordig kun je ook op verschillende manieren draadloos tv kijken. Tip: kijk eens naar een DVB-T2 ontvanger, en ontvang full hd beeld, waar en wanneer je maar wilt. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon op je laptop of tablet kijken.  

4. Bewaar voldoende loopruimte 

Last but not least: de loopruimte. Nederlandse huizen hebben vaak puntdaken, waardoor je zolderkamer uit schuine daken bestaat. Voor de lange mensen onder ons is het dus cruciaal om in het midden van de kamer loopruimte over te houden. Zorg er dus voor dat je je kamer optimaal indeelt. Mocht je echt meer ruimte willen creëren, vergroot dan je zolder met een dakkapel. Zo heb je niet alleen meer ruimte, maar ook meer licht! 

Share.

About Author

Leave A Reply