ThinkstockPhotos-72970007Bijna iedereen houdt van een tuin vol met mooie bloemen. Toch is het in de praktijk vaak lastig om een kleurrijke en vrolijke tuin te creëren. Je wilt niet alleen planten met blad, maar het is ook leuk wanneer er daadwerkelijk bloemen bloeien. Hoe krijg nu een tuin vol zomerse bloemen? Wat moet je daar voor doen? Maak gebruik van de 4 onderstaande tips!

1. Zorg voor gezonde bloemen en planten

Wanneer je een bloemrijke tuin wenst, is het belangrijk dat de planten en bloemen in je tuin gezond zijn. De plek waar bloemen en planten in je tuin staan, is daar grotendeels bepalend voor. Sommige bloemen moeten juist in de zon staan, terwijl anderen beter in de schaduw bloeien.

2. De vochtigheid en samenstelling van de grond

De vochtigheid van de grond is van groot belang voor een optimale bloei van bloemen en planten. De ene plant groeit beter in droge grond, terwijl de andere bloem meer tot zijn recht komt in vochtige grond. Verdiep je ook in de samenstelling van de grond. Zo is er bijvoorbeeld een groot verschil tussen zand- en kleigrond en speelt de zuurgraad een belangrijke rol.

3. Bloembollen op tijd poten

Bloembollen worden vandaag de dag op de gekste tijdstippen aangeboden. Wanneer je bloembollen aanschaft, is het belangrijk om deze op tijd te poten. Hoe langer je wacht met ze te poten, hoe groter de kans is dat ze uitdrogen.

4. Creëer gezelligheid door vlinders en bijen

Door je tuin vlindervriendelijk te maken en bovendien ruimte te geven aan bijen, ontstaat er volop leven in je tuin. Zorg daarom voor nectarrijke bloemen en bloembollen in de tuin. Kies voor biologische en onbespoten bloembollen. De bespoten varianten zijn namelijk schadelijk voor vlinders en bijen.

Share.

About Author

Leave A Reply