Ga je een vaatwasser kopen? Wat een fijne upgrade in de keuken! Let er wel op dat er verschillende zaken zijn om rekening mee te houden bij de aanschaf van een nieuwe vaatwasser. Wat is de beste vaatwasser? In deze blog geven we onze tips!

Het energieverbruik van de vaatwasser

Wist je dat een vaatwasser milieuvriendelijker kan zijn dan een handwas? Er wordt vaak namelijk minder water verbruikt tijdens een wasbeurt in de vaatwasser dan tijdens een handwas met een lopende warme kraan. Verder zijn nieuwe vaatwassers meestal heel energiezuinig – ook dat is fijn voor het milieu én voor je portemonnee. Let bij de aanschaf op het energielabel: kies voor een vaatwasser met een A-label of hoger.

5 handige tips bij het aanschaffen van een nieuwe vaatwasser

Vaatwasser: inbouw of vrijstaand?

Wat betreft het model van de vaatwasser heb je twee opties om uit te kiezen: een ingebouwde vaatwasser of een losstaande vaatwasser. Een nieuwe vaatwasser inbouw is de juiste keuze als je ‘m onderdeel wilt maken van de keukenkastjes in de keuken. Dit geeft dan ook de fraaiste look, omdat je er een mooi frame voor kunt plaatsen. Ga je een nieuwe inbouw vaatwasser kopen? Dan is het wel zaak dat je de nismaten in je keuken opmeet, zodat je zeker weet dat de machine past. Maar als je geen grote verbouwing in de keuken voor ogen hebt, is een losstaande vaatwasser juist de beste keuze. Die kun je neerzetten waar je wilt – ook in de bijkeuken of de schuur bijvoorbeeld, mocht dat beter bij jouw woning passen.

Het geluidsniveau van de vaatwasser

Zeker als je een open keuken of een kleine woning hebt, is het verstandig om rekening te houden met het geluidsniveau van de vaatwasser. Ook als je de vaatwasser vaak aan hebt staan, is dit iets om bij stil te staan. Het is immers niet fijn als je iedere dag weer een luide machine moet aanhoren! Zeker als je dicht in de buurt van de vaatwasser zit, aan de eettafel of op de bank bijvoorbeeld. Gelukkig kun je een stille nieuwe vaatwasser kopen. Wanneer is een vaatwasmachine stil? Het gaat hierbij om een geluidsniveau van 43 decibel of lager.

De beste vaatwasser kopen? Lees onze handige tips!

Aantal couverts in de vaatwasser

Het aantal couverts is ook iets om op te letten bij de vaatwasser kopen tips. Hiermee wordt aangegeven hoeveel ruimte er in de machine is voor de vaat. Dit heeft te maken met de grootte van de machine: als je er veel in kwijt wilt, heb je een grotere machine nodig. Probeer hier dus vooraf een inschatting van te maken. Er zijn ook speciale kleine en smalle vaatwassers te vinden: makkelijker in te bouwen in een kleine keuken én ideaal als je meestal maar weinig vaat hebt.

Extra’s bij een nieuwe vaatwasser kopen

Ten slotte heb je bij een afwasmachine kopen de optie voor verschillende extra’s. Denk aan de keuze uit verschillende wasprogramma’s – iets wat je misschien belangrijk vindt. Of wil je graag een specifieke tijd in kunnen stellen waarop de machine begint met wassen? Dat zijn ook zaken om rekening mee te houden bij een nieuwe vaatwasser kopen.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply