Ben jij van plan om binnenkort een tuinfeest te organiseren? Dan is mooi weer, gezelligheid en een toffe sfeer natuurlijk het belangrijkst wat je tijdens zo’n feest moet hebben. Maar er zijn wel een aantal accessoires die je tuinfeest nog leuker kunnen maken. Dit zijn 5 musthaves voor een geslaagd tuinfeest!

1. Heerlijk barbecueën met z’n allen

Bij een tuinfeest hoort veel lekker eten en drinken. Je kan natuurlijk uren in de keuken staan koken, maar erg gezellig is dit niet voor je gasten. Houd je kookkunsten dus voor een andere keer en steek dit keer eens een barbecue aan. Je kan er van alles op maken zoals vlees en vis, dus er is voor ieder wat wils. Daarnaast is barbecueën ook gewoon supergezellig. En het dessert? Met z’n allen marshmallows roosteren op de barbecue!

Denk ook even na over hoe je het eten en drinken juist wil presenteren. Als je voor zelfbediening gaat, dan is het handig om alles klaar te zetten op een grote tafel aan de zijkant van je tuin of terras. Door al het eten en drinken hier leuk op te presenteren, draagt dit meteen bij aan de sfeer van het tuinfeest. 

2. Voorzie genoeg staanplaatsen en zitplaatsen

Fatboys

Wanneer je een tuinfeest organiseert is het natuurlijk niet de bedoeling dat je gasten al na een uur weer naar huis gaan. Om ervoor te zorgen dat je gasten lang blijven, heb je genoeg staanplaatsen en zitplaatsen nodig. Staanplaatsen kan je makkelijk creëren door middel van statafels. Zitplaatsen kan je op verschillende manieren creëren, bijvoorbeeld met een loungeset of veel stoelen. Wat ook ontzettend leuk is: een gezellige zithoek met dekentjes, kussens en zitzakken. Tip: de zitzakken van Fatboy design zitten heerlijk comfortabel waardoor jij en je gasten urenlang van het tuinfeest kunnen genieten!

3. Gebruik sfeervolle buitenverlichting

Sfeervolle buitenverlichting

 Het is sneller donker dan je denkt, ook in de zomer! Zeker wanneer je plezier maakt, wordt de tijd wel eens uit het oog verloren. Zorg dus voor voldoende (sfeer)verlichting. Denk aan lampionnen, lichtslingers, kaarsen, fakkels en lantaarns. Je kan natuurlijk ook gebruikmaken van lampen voor buiten, zoals bijvoorbeeld de Fatboy Edison vloerlamp. Met de juiste verlichting kunnen jullie gezellig doorgaan tot in de late uurtjes!

4. Maak het gezellig met decoratie

Gezellig maken

Leuke decoratie mag zeker niet ontbreken op een tuinfeest, het kan echt een verschil maken voor de sfeer. Vergeet daarom niet om hier op voorhand genoeg aandacht aan te besteden. Kies bij voorkeur een bepaald kleurenthema zodat alles een mooi geheel wordt. En aangezien het zomer is, mag je gerust voor wat fellere kleuren kiezen. Bij decoratie kan je onder andere denken aan bloemen, ballonnen, slingers, lampionnen, tafelkleedjes, servetten, kaarsen enzoverder.

5. Voorzie een partytent

Partytent

Een tuinfeest is natuurlijk het allerleukst als het zonnetje schijnt. Echter kan het in de zomer al snel te warm worden, zeker wanneer er veel gasten aanwezig zijn. De oplossing? Een partytent! Een partytent is niet alleen heel gezellig, maar het is ook de perfecte schuilplaats voor de felle zon. En stel dat het onverwachts toch gaat regenen, dan komt die partytent ook goed van pas. Je gasten blijven droog én ze kunnen lekker doorfeesten!

Share.

About Author

Leave A Reply