Een nieuwe hoekbank kopen is een leuke uitdaging. Je zoekt een bank die mooi past in je interieur en waar je natuurlijk ook comfortabel op kunt zitten. Als je naar de winkel gaat, merk je al snel dat hoekbanken heel verschillend kunnen zijn. Waar moet je op letten als je een hoekbank koopt? Check deze 5 slimme tips!

1. Gebruik een app

De eerste tip is super handig én je kunt gewoon lekker thuisblijven. Je hoeft alleen maar een app op je telefoon te installeren. Kies een van de vele interieur-apps waarmee je je interieur kunt bewerken. Bij voorkeur kies je een app met een uitgebreide database met afbeeldingen en meubels die je kunt gebruiken. De meeste apps werken als volgt:

  • Installeer de app
  • Maak foto’s van je interieur (in dit geval de woonkamer)
  • Verplaats of verwijder meubels die je niet meer nodig hebt (je oude bank)
  • Plaats vanuit de database een nieuwe hoekbank in de woonkamer
  • Kijk in de app of deze mooi past

Met de app kun je op een vrij eenvoudige manier zien welke hoekbanken mooi in je woonkamer passen. Je kunt ze selecteren op kleur, op woonstijl of op maat. Speel er een beetje mee tot je een of meer hoekbanken hebt gevonden die volgens jou mooi in je interieur zouden passen.

 Hoekbank kiezen met interieur app

2. Kies je materiaal

Als je eenmaal een bepaald materiaal hebt gekozen, vallen veel hoekbanken af. Dat maakt je keuze een stuk eenvoudiger. Zoek je bijvoorbeeld een leren hoekbank? Dan kun je alle banken met stoffen bekleding negeren. Hoezeer verkopers ook beweren dat eenzelfde bank ook met leer bekleed kan worden: vaak valt het resultaat tegen. Uiteraard houd je bij de materiaalkeuze ook rekening met je huishouden. Heb je huisdieren, dan is leer zelden een goede keuze. Maar heb je kinderen, dan is leer wel een stuk eenvoudiger schoon te maken dan stoffen bekleding. Kies dus eerst je materiaal en ga dan pas op zoek naar een geschikte hoekbank voor je woonkamer.

 Mooie leren hoekbank

3. Kies je kleur

De kleur van je hoekbank wordt grotendeels bepaald door de omgeving. Met name je andere meubels spelen een rol. Kies een kleur die goed past bij de rest van je interieur, zeker als je niet van plan bent om je andere meubels te vervangen. Een grijze hoekbank is doorgaans heel fijn en neutraal, maar moet wel worden gecombineerd met mooie (en soms gedurfde) decoraties om hem echt tot zijn recht te laten komen. Check daarbij ook de kleurcombinaties in de woonkamer. Ga je voor een neutrale bank, dan ben je volledig vrij om met behulp van decoraties meer kleur in je woonkamer te brengen. 

Grijze hoekbank kopen

4. Meten is weten

Sta jij in de winkel en bedenk je ineens dat je helemaal niet hebt gemeten welke afmetingen de bank moet hebben? Wees slim en rijd eerst naar huis om dit op te meten. Zonder de correcte maten zul je in de winkel al snel de verkeerde keuze maken. Er is weinig vervelender dan een bank bestellen die niet goed in je woonkamer past. Ga dus thuis eerst met een meetlint aan de slag. Wil je het helemaal goed doen? Plak dan bijvoorbeeld felgekleurd tape op de vloer waar de contouren van de bank volgens jou moeten komen. Of gebruik kartonnen dozen om de grenzen van de bank aan te geven. Zo ontdek je snel welke afmetingen wel mooi passen en welke afmetingen te groot of te klein zijn.

 Mooie u-vormige hoekbank

5. Zelf een bank samenstellen?

Misschien kom je in de winkel meteen je perfecte bank tegen. Dan kun je deze stap overslaan. Maar is het voor jou lastig om een goede hoekbank te vinden, dan kun je hem ook zelf samenstellen. Hoekbanken bestaan vaak uit losse onderdelen, die aan elkaar bevestigd worden door de fabrikant. Hoekbanken worden vrijwel altijd op bestelling gemaakt en het ontwerp kan dus voor jou aangepast worden. Je kunt bij de betere woonwinkel je bank zelf samenstellen in het bestelproces. Dit kan ook bij veel aanbieders online.

   Witte hoekbank zelf samengesteld  

Je wilt natuurlijk dat je nieuwe hoekbank goed past in je interieur. Dat lukt je echter alleen als je van tevoren al nadenkt over wat je wilt. Het is logisch dat je meteen naar de winkel toe wilt om een mooie bank uit te gaan zoeken. Maar volg je eerst deze 5 tips, dan is de kans een heel stuk groter dat je echt de ideale hoekbank voor jouw interieur zult vinden!

Share.

About Author

Leave A Reply