Eetkamerstoelen. We brengen er af en toe zelfs meer tijd op door dan op de bank. Gezellig thuiskomen en aan tafel de dag bespreken. Een hapje eten of een drankje doen met vrienden en familie. De eettafel is een centraal punt in het huishouden en de juiste eetkamerstoel is dus van belang!

 1. Ga voor comfort
  Het belangrijkste is natuurlijk comfort. Een goede eetkamerstoel moet natuurlijk wel lekker zitten. Kies dus voor een stoel met een fijn kussen en een comfortabele rugleuning. Mocht je de perfecte stoel gevonden hebben maar de houten zitting absoluut niet comfortabel zijn, overweeg dan de aanschaf van stoelkussens! Hiermee kun je veel comfort problemen gemakkelijk uit de weg helpen.
 2. Match de juiste stijl
  Ga voor een eetkamerstoel die bij je interieur en je smaak past. In een moderne keuken komt een strak design bijvoorbeeld goed tot zijn recht. Maar ook stoelen met een houten frame zijn in veel verschillende interieur stijlen toe te voegen. Ga voor een stoel die bij jou en je woning past. De juiste stoel is natuurlijk ook afhankelijk van de variatie aan kleuren die je in de keuken hebt. Heb je een knalrode keuken, dan zijn rode stoelen of stoelkussens misschien wel een hele toffe aanvulling.
 3. Maak het passend
  We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Een te grote stoel aan een te kleine tafel. Je wilt natuurlijk voldoende ruimte hebben aan de eettafel en niet bij je buurman op schoot kruipen wanneer je je visjes probeert te snijden. Heb je een kleinere eettafel, probeer dan ook op zoek te gaan naar een kleiner formaat stoel. Een smalle rugleuning kan hier bijvoorbeeld al flink aan bijdragen. Daarbij ogen smallere stoelen aan een kleine tafel ook gewoon een stuk beter!

  passende eetkamerstoel

 4. Doe eens lekker gek
  Eetkamerstoelen hoeven echt niet saai te zijn. Je mag gerust voor een expressieve kleur gaan of een unieke stijl. Zeker in een neutrale woning kan een expressieve eetkamerstoel de hele ruimte een boost geven. Ook ongelooflijk hip is een stoelenmix: een samenvoeging van allerlei soorten, maten en stijlen stoelen. In een kleine kamer kan dit de ruimte teveel vullen, maar in een grote kamer maakt een stoelenmix het juist lekker warm en gezellig! Zijn creatieve stoelen iets te veel van het goede? Je kan ook veel sfeer bieden door leuke, expressieve stoelkussens toe te voegen – is het toch net een beetje anders!
 5. Kies voor kwaliteit
  Als laatste kies je natuurlijk voor kwaliteit. Je wilt jezelf geen rugproblemen geven door krampachtig op de verkeerde stoel te zitten!
Share.

About Author

Leave A Reply