Heb jij een woning met een achtertuin? Dan is de kans groot dat er ook een schutting staat. Een tuinafscheiding zorgt voor meer privacy en een duidelijke lijn tussen jouw grond en die van de buren. Omdat een schutting vooral wordt gezien als een nuttig product, betrekken we het vaak niet bij de rest van de tuin. Dat is heel erg jammer! Een tuinafscheiding kan namelijk ook voor meer sfeer zorgen. Om je een beetje te inspireren, delen we 6 leuke ideeën voor een mooie natuurlijke schutting.

1. Houten schutting

Een houten schutting is de populairste keuze onder de tuinafscheidingen. Maar met dit materiaal kun je nog veel meer kanten op! Wat dacht je van een schutting met allemaal takken in plaats van perfecte rechte planken? Als je een beetje handig bent kun je ook zelf aan de slag met houten balken of boomstammen. Met dit natuurlijke materiaal kun je eigenlijk niet de fout ingaan.

2. Hedera schutting

Met een hedera schutting (klimop) haal je nog meer groen in de achtertuin. Je kunt zelf een schutting plaatsen en hier klimop planten tegenaan laten groeien, maar er zijn ook mooie kant-en-klaar hedera schuttingen verkrijgbaar. Dit is snel en gemakkelijk! Een klimop haag is te koop in verschillende maten – zelfs tot wel 220 cm hoog. Hiermee heb je zeker geen last meer van inkijk in de tuin.

3. Rietmatten

Een andere kant-en-klare optie is een tuinafscheiding van rietmatten. Het riet is bij deze matten heel dicht tegen elkaar geplaatst zodat ze vrijwel helemaal zichtdicht zijn. Je kunt een rietscherm goed gebruiken om een oude houten schutting of een lelijk gaaspaneel mee te verbergen.

4. Bamboe schutting

Een schutting van bamboe is net iets robuuster dan rietmatten. Bamboe is een sterk natuurlijk materiaal dat lang meegaat. Het is dus een hele duurzame keuze. Je kunt ook hierbij kiezen voor een kant-en-klare tuinafscheiding of zelf iets moois in elkaar zetten.

5. Natuursteen schutting

Een schutting met natuursteen bestaat meestal uit schanskorven of gaaselementen. Deze worden gevuld met een steensoort naar keuze. Je kunt dus zelf de look bepalen! Deze tuinafscheiding heeft een hele stoere en moderne uitstraling. Voor wat meer sfeer in de tuin raden we wel aan om genoeg planten te kopen.

6. Tuinafscheiding met klimplanten

Naast klimop zijn er nog genoeg andere mooie klimplanten. Zoek bijvoorbeeld eens naar de kamperfoelie, de passiebloem, de wilde wingerd of de clematis. Je kunt deze plaatsen tegen een houten schutting, een hekwerk of een muurtje.

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.com). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply