Een opzetzwembad is ideaal. Je hoeft geen enorm graafproject te beginnen of beton te storten en toch heb je een mooi en stevig zwembad in de tuin. Een opzetzwembad is voorzien van een stalen frame en blijft daardoor stevig staan. Het bad is eenvoudig weer af te breken als het seizoen om te zwemmen voorbij is. Waar moet je op letten als je een opzetzwembad voor in de tuin zoekt?

1. De sterkte van het frame

De sterkte van het frame loopt nogal uiteen. Kleinere zwembaden zijn vaak voorzien van een eenvoudig en relatief dun stalen frame. Het is logisch dat dat minder sterk is dan een dik en versterkt frame. Een opzetzwembad is zo sterk als het frame. Gaat dat kapot, dan zul je het zwembad waarschijnlijk moeten vervangen. Kies dus altijd voor een zwembad met een zo sterk mogelijk frame. De betere aanbieders hebben vaak ook vervangende onderdelen in hun assortiment.

2. Het materiaal van het folie

Een opzetzwembad bestaat uit een frame met daarin een soort rubberen ‘zak’. Deze wordt gevuld met water en vormt zo het echte zwemgedeelte. Het is logisch dat dit folie zo sterk mogelijk moet zijn. Een goed zwembad heeft folie dat uit drie lagen bestaat: twee lagen dikke PVC met daartussen een polyester mat om scheuren te voorkomen. Veel zwembaden van slechte merken zijn uitgevoerd met te dunne folie, die gemakkelijk beschadigd raakt.

3. Denk altijd om veiligheid

Een zwembad kan een risico vormen voor kinderen. Daarom mogen ze er alleen in onder toezicht van een volwassene. Het ene zwembad is daarin veiliger dan het andere. Zo is een groter Intex zwembad meestal uitgerust met een speciale ladder om erin te klimmen. Deze ladder heeft treden die je eenvoudig los kunt halen, zodat kleine kinderen niet in het bad kunnen klimmen. Zo is de veiligheid gewaarborgd als je even weg bent.

4. Kies een zwembad met pomp

Een opzetzwembad is groot. Je wilt hem dus niet dagelijks helemaal moeten vullen met water (wat een verspilling!). Maar je wilt wel genieten van een schoon zwembad. Hoe je dat doet? Door te kiezen voor een zwembad met pomp. Grotere zwembaden worden meestal geleverd met een goede pomp die het water filtert. Zo kan het zwembad een groot deel van het jaar gevuld staan en toch heb je altijd schoon water.

5. Een handige afvoer

Heb jij je al eens afgevraagd waar al dat water eigenlijk blijft als je het bad leeg wilt halen? Bij sommige merken is daar niet echt aandacht aan besteed. Je moet het zwembad legen met emmers of er is een stop die je los moet trekken. Het water stroomt dat gewoon de tuin in. Betere merken hebben een uitlaatje waar je de tuinslang aan kunt bevestigen. Je kunt het water dan gebruiken om bijvoorbeeld de voortuin te sproeien of de auto te wassen. Of je laat het water gewoon direct weglopen in het riool, zodat je geen wateroverlast krijgt in je tuin.

6. Het zwembad afdekken

Ook handig: het zwembad afdekken. Dat kan niet bij elk zwembad. Als je een zwembad koopt, is het verstandig om meteen te kijken of er ook een afdekhoes bij hoort. Vaak zul je die los moeten kopen. Een afdekhoes voorkomt dat het water vies wordt als het bad een tijdje niet wordt gebruikt.

Een opzetzwembad in de tuin is ontzettend gaaf. Je hebt lekker veel ruimte en je kunt dus heerlijk zwemmen. Je hebt bovendien alle voordelen van een vast zwembad zonder het vele werk en de hoge kosten. Het is voor kinderen ideaal, zeker als het zwembad ver weg is. Natuurlijk is het even een investering, maar die is zeker de moeite waard. Met deze 6 tips weet je zeker dat je een goed opzetzwembad koopt dat je de ruimte biedt en lang meegaat.

Share.

About Author

Leave A Reply