Als de badkamer gedateerd is, lijkt een verbouwing onvermijdelijk. Toch is de kans best groot dat je ook zonder verbouwing de badkamer mooi kunt opknappen. Wil jij weten hoe je met een bescheiden budget en zonder al teveel klussen de badkamer opknapt? Check deze tips!

Tip 1. Verf de tegels

Heb je een oud huis en zijn de tegels nog ‘prachtig’ oudgroen of poepbruin? Tijd om daar wat aan te doen! Als je geen zin of geld hebt om de tegels weg te breken en te vervangen, verf je ze gewoon. Daarvoor bestaat speciale tegelverf. De meeste tegelverf is mat, al kun je ook na het toepassen van een goede grondverf een glanzende verf gebruiken. Meestal verf je de voegen mee bij het verven van de tegels.

Tip 2. Vervang het badkamermeubel

Een badkamermeubel vervangen is meestal een stuk eenvoudiger dan je denkt. Over het algemeen staat het meubel verankerd aan de muur, of het hangt aan de muur. Je kunt het meubel losmaken en vervangen voor een nieuw exemplaar. Ook mooie badkamermeubels hoeven niet duur te zijn. Wil je dit doen zonder verbouwing, ga dan voor een badkamermeubel van gelijke afmetingen of iets groter, zodat je geen probleem hebt met een nette afwerking.

Tip 3. Vervang het toilet

Vervang het toilet

De toiletpot is in veel huizen verouderd. Je krijgt hem niet meer schoon en fris en hij ziet er gewoon niet mooi uit. Vaak is de spoelbak ook lelijk om naar te kijken. Gelukkig kun je deze vrij eenvoudig vervangen, zolang je eenzelfde type toiletpot kiest. Ook de afmetingen van de spoelbak moeten ongeveer gelijk zijn, anders wordt installatie wat lastiger.

Tip 4. Schilder het plafond

In de meeste gevallen slaat het vocht van het douchen omhoog tegen het plafond. Daardoor is het plafond gevoelig voor vuil, kalk en schimmel. Zo nu en dan is een likje verf een goed idee. Maak het plafond grondig schoon met een niet-agressief reinigingsmiddel. Daarna schuur je het licht en verf je het, bij voorkeur met een schimmelwerende verf.

Tip 5. Doe kleine klussen

Er zijn allerlei kleine klussen die je kunt doen om de badkamer verder op te knappen. Als het nodig is, is het schuren en schilderen van de kozijnen bijvoorbeeld een klus waarmee je de uitstraling van de badkamer enorm kunt opknappen. Ook het vervangen van een kast of het bijwerken van kit-randen kan heel veel uitmaken voor de uitstraling. Zo kun je zonder verbouwing toch heel veel klusjes doen die helpen om de badkamer mooier te maken.

Tip 6. Maak een sfeervolle inrichting

Hoe oud de badkamer ook is, als je hem netjes schoonmaakt en sfeervol inricht, ziet hij er een stuk beter uit. Loop eens wat inspirerende afbeeldingen na en kijk welke ideeën goed in jouw badkamer zouden passen. Een sfeervolle inrichting kun je prima bereiken met wat mooie accessoires voor de badkamer. Zo maak je het gezellig en comfortabel.

De badkamer hoeft niet perse verbouwd te worden om er een andere sfeer te creëren. Door het maken van een reeks kleinere aanpassingen en het doen van kleine klussen, kun je al heel veel bereiken. Zo kun je alvast genieten van je badkamer én sparen voor de grote verbouwing van je dromen (heb jij al eens gedacht aan een badkamer en suite?).

Share.

About Author

Leave A Reply