Er komt nogal wat kijken bij een verhuizing. Hoe zorg je ervoor dat je deze toch zo soepel mogelijk laat verlopen? Juist: met deze tips!

1. Huur een opslagbox

Je wilt het verhuizen waarschijnlijk al zo vroeg mogelijk beginnen; maar je kunt je spullen en meubelstukken nog niet altijd direct in de nieuwe woning kwijt. Je kunt in dit geval het beste een opslagbox huren waar je de grote, ongebruikte meubelstukken en spullen tijdelijk op kunt slaan. Zo is je huis wat leger, heb je meer overzicht, en hoef je op de verhuisdag zelf minder te doen. Is het tijd om te verhuizen? Dan regel je eerst de spullen in huis, en ga je vervolgens op je gemakje de opslagbox leegmaken!

2. Begin op tijd

Zoals we net bij punt 1 al even vermeldden is het belangrijk om op tijd te beginnen. Probeer alle items die je niet dagelijks gebruikt of meubelstukken die vast verhuist mogen worden een paar dagen tot weken voor de verhuisdag vast uit de woning te halen. Op deze manier heb je een beter overzicht van de spullen die tot het laatste moment in gebruik blijven, en hoef je uiteindelijk op de dag zelf minder te verhuizen.

3. Organiseer slim

Daarnaast is ook een slimme organisatie erg belangrijk en tijdsbesparend. Pak alle items per kamer in een aparte doos in en markeer deze doos met de naam van de ruimte of een kleurcodering. Zo weet je in de nieuwe woning precies welke dozen er naar welke ruimte mogen, en gaat ook het uitpakken een stuk sneller.

4. Zorg voor het juiste materiaal

Zorg voor het juiste materiaal

Zorg dat je ruim voor de verhuisdag zelf de juiste materialen al in huis hebt. Denk natuurlijk aan dozen, maar ook aan verpakkingsmateriaal zoals bubbeltjesplastic om breekbare items in te kunnen wikkelen. Je kan beter wat teveel materiaal hebben dan te weinig!

5. Meten en wegen

Je wilt in je nieuwe woning niet met een zware bank in je handen staan en er vervolgens achterkomen dat deze toch echt niet door de deur past. Meet en weeg grote meubelstukken en items daarom van te voren op zodat je vast een plan kunt maken voor de daadwerkelijke verhuizing. Een grote bank kan bijvoorbeeld ook via een raam naar binnen!

6. Plan de juiste dag

Kies voor de verhuizing zelf een dag waarop er zoveel mogelijk hulp beschikbaar is (het weekend bijvoorbeeld), en kies bij voorkeur voor een dag waarop het niet regent, maar ook niet te warm is.

Zo zorg je ervoor dat de verhuizing soepel verloopt!

Share.

About Author

Leave A Reply