Een inloopkast is voor velen een droom die werkelijkheid wordt: meer dan genoeg ruimte om al je kledingstukken, schoenen, sieraden en accessoires op te bergen. Geweldig toch?! Maar hoe zorg je er nu voor dat je die inloopkast goed inricht, optimaal kunt gebruiken en overzichtelijk houdt? We geven je een aantal praktische tips.

1. Maak ruimte met spiegels

Spiegels laten een kleine ruimte groter ogen en weerkaatsen het natuurlijke licht dat via de ramen naar binnen valt. Daarnaast is een spiegel in je inloopkast natuurlijk sowieso een echte must! Een kledingkast met spiegel zorgt ervoor dat je jouw outfits direct kunt controleren, je make-up makkelijk op kunt doen, de juiste accessoires kunt kiezen én een ruimtelijk gevoel creëert.

2. Pluis je garderobe uit

De kans is groot dat ook jij een hoop items in je kast hebt hangen die je al jaren niet meer draagt. Kijk dus voordat je jouw inloopkast in gaat richten eens even kritisch naar je garderobe. Welke items passen nog? Welke items draag je nog? Wanneer je alles uitgesorteerd hebt kun je met een frisse start je inloopkast in gaan richten.

3. Koop goede kledinghangers

Hoewel de plastic kledinghangers makkelijk en goedkoop zijn, is het slim om in goede kledinghangers te investeren. Zo voorkom je namelijk die rare vouwtjes en kreukels in je kleding, en blijft je kleding langer mooi! Houten kledinghangers zijn aan te raden, en je kan er in specifieke winkels zelfs kunststof hoesjes overheen doen die ervoor zorgen dat je kleding netjes glad blijft.

4. Gebruik een slim wandsysteem

Een handig wandsysteem zorgt ervoor dat je jouw inloopkast makkelijk, snel en overzichtelijk in kunt richten. Zo’n systeem bestaat uit de nodige kledingroedes, planken, lades, en ga zo maar door. Op deze manier maak je optimaal gebruik van je ruimte, en houdt je makkelijk het overzicht!

5. Hang belangrijke kleding op ooghoogte

Hang belangrijke kleding op ooghoogte

Hang de belangrijkste kleding op een hoogte waar jij het direct kunt zien en in no-time het overzicht hebt. Hang je sweaters, blouses, truien en shirts bijvoorbeeld op ooghoogte, de broeken eronder en je ondergoed en schoenen onderin.

6. Wissel per seizoen

Om een overvolle inloopkast te voorkomen is het verstandig om ieder seizoen de juiste kleding te selecteren. Hoort een deel van je garderobe niet bij het seizoen? Hang deze kleding dan tijdelijk in een andere kledingkast. Zo blijft het netjes!

Hoe heb jij jouw inloopkast ingericht?

Share.

About Author

Leave A Reply