Een industriële keuken is helemaal hip. Het ziet er vaak ook prachtig uit. Materialen als ruw hout, beton en donker metaal maken de keuken robuust en gezellig. Met de juiste decoraties en verlichting creëer je een extra warme sfeer. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk, een industriële keuken inrichten? Check deze 7 tips!

1. Kies voor een industriële look van de kastjes

Je kunt alleen een industriële keuken creëeren als de basis al de juiste uitstraling heeft. Een moderne hoogglans keuken is bijvoorbeeld haast niet om te toveren naar de industriële stijl. Dus allereerst is het belangrijk om de juiste look te creëeren door het kiezen van de goede basis. Ga voor een industriële keuken met houten kastjes, kastjes met een betonlook of voor een donkere uitstraling. 

Industriele keuken

2. De look van het werkblad

Het werkblad van de industriële keuken is zelden standaard. Je vindt er prachtige vormen van. Een houten werkblad is bijvoorbeeld erg mooi, maar ook een betonnen werkblad staat prachtig in de industriële keuken. Een metalen werkblad van RVS geeft de keuken weer een heel andere uitstraling. Kortom: ga eens lekker inspiratie opdoen om uit te vinden welk werkblad jij het mooist vindt in je keuken. 

Werkblad in industriële stijl

3. Kies de juiste apparatuur

In de keuken zitten veel apparaten. Het is het mooist wanneer deze goed passen bij de industriële look van de keuken. Kies dus bijvoorbeeld voor een robuuste Siemens oven, die zowel in een moderne als een industriële keuken goed tot zijn recht komt. Denk overigens niet alleen aan de juiste inbouwapparatuur: ook je koffiezetapparaat en andere losse apparaten passen het mooist als ze een industriële look hebben. 

Moderne industriële keuken

4. Combineer met een geschikte vloer

De vloer van de keuken is een belangrijke keuze. De vloer kan voor een groot gedeelte de sfeer in de keuken bepalen. Kies voor een vloer die mooi past in de industriële stijl, maar die wel (natuurlijk) geschikt is voor een keuken. Ga bijvoorbeeld voor een PVC vloer, een gietvloer of een tegelvloer. Deze zijn goed bestand tegen vocht en water en ze zijn gemakkelijk schoon te houden. 

Geschikte industriële vloer

5. De juiste afwerking van de muren

Een industriële keuken heeft doorgaans relatief ruwe en onafgewerkte muren. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor iets grover stucwerk. Of je kiest ervoor een bakstenen muur gewoon in het zicht te laten. Het kan ook erg mooi zijn om de muren wel strak af te werken, maar de leidingen er gewoon zichtbaar overheen te leggen. Uiteraard kies je dan wel voor mooie zwarte of aluminium leidingen. 

Ruwe bakstenen muren in de keuken

6. Mooie industriële verlichting in de keuken

Natuurlijk wordt je keuken ook goed verlicht. Dus is het goed om uit te zoeken welke industriële verlichting jij het mooist vindt. Je kunt bijvoorbeeld het aanrechtblad verlichten met een LED strip onder de keukenkastjes. De andere verlichting mag groot zijn en vol in het zicht hangen. Industriële lampen fungeren als een mooie eyecatcher in het interieur.

 Industriële verlichting

7. Stoere accessoires

Je keuken is ondertussen zo goed als ingericht. Je mist alleen nog de laatste details: de accessoires en decoraties die het echt gezellig maken. Gelukkig zijn passende accessoires in groten getale te vinden. Het is vooral een kwestie van smaak. Wil jij een groene keuken, dan kies je voor een aantal mooie grote planten in de keuken. En ga jij voor een grote houten klok? Of ben je juist dol op die bijzondere handdoekenrekjes van zwart staal? En hoe denk je over het ophangen van roodkoperen pannen aan de muur? Keuzes genoeg!

 Stoere accessoires      

Een industriële keuken inrichten is ontzettend leuk. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel keukens ingericht in deze stijl. Dat heeft als voordeel dat je gemakkelijk inspiratie kunt opdoen. Zo kom je zelf een heel eind met het inrichten van jouw favoriete industriële keuken.

Share.

About Author

Leave A Reply