De herfst is weer bijna daar! En als er één trend is die je niet mag missen komend seizoen, is het wel het toevoegen van okergele accessoires aan je woonkamer. Zo volg je de woonwereld op de voet. En voeg je een warme uitstraling toe aan je interieur! Hoe je dat het beste doet? In deze blog lees je 8x tips!

Naast sobere kleuren mogen ook okergele tinten niet ontbreken in de woonkamer aankomende herfst. Het mooie aan deze twee populaire kleursoorten is: ze zijn perfect met elkaar te combineren. Onthoud bij onderstaande 8x tips dus dat het een beeldschoon idee is om hierbij óók sobere kleuren in huis te nemen.

1. Kussens als okergele accessoires

Kussens als okergele accessoires

Er is niets leuker dan het af en toe vervangen van de kussenslopen op de bank. Zo geef je je woonkamer in een handomdraai een nieuwe look! Deze herfst kun je het best gaan voor kussens in een okergele kleur. Pak uit met patronen: strepen of stippen, bijvoorbeeld. Dat maakt het alleen maar beter!

2. Bijzettafel

Bijzettafel

Wie wat meer uit wil pakken met deze najaar trend, gaat voor okergele meubelstukken. Het bijzettafeltje bij de bank leent zich hier perfect voor! Niet meteen over the top, maar toch goed opvallend. Ideaal bijvoorbeeld wanneer je een bank hebt in een donkere kleur als diepgrijs! Dat vormt namelijk een prachtige kleurcombinatie.

3. Bloempotten

Bloempotten

Naast sombere kleuren, gaat okergeel ook heel goed samen met groen. Zet je planten dus in een dergelijke gele pot! Zo vallen ze meteen helemaal op. Krijgen ze ook eens wat extra aandacht, die groene vrienden.

4. Kaarsen

Kaarsen

Vandaag de dag zijn kaarsen er in alle kleuren van de regenboog te vinden. Zo ook in de warme gele tint! Dat geeft echt een unieke uitstraling. Of je nu gaat voor een waxinelichtje, langwerpige kaars of geurkaars: het is allemaal beeldschoon. Weer eens wat anders dan de crèmekleurige variant waar we toch meestal voor kiezen.

5. Fotolijstjes

Fotolijstjes

Tijd voor een DIY! De kans is groot dat de fotolijstjes in je woning een basic kleur hebben. Zwart, grijs of bruin, bijvoorbeeld. En dat is natuurlijk prima. Maar je kunt er ook voor kiezen om er een lik verf aan te geven! Wie hierbij gaat voor okergeel, loopt meteen helemaal met de trends mee.

6. Plaids op de bank

Plaids op de bank

Wie de warme okergele kleur ziet, heeft meteen de neiging om eronder te kruipen. En dat kan dan ook met het okergele plaid! Kies het liefst voor een wollen variant, voor een extra knusse uitstraling. Wedden dat jij nooit meer onder het kleed vandaan wilt komen? En waarom zou je ook… De koudere maanden zijn perfect voor urenlang bankhangen, verstopt onder een warme sprei!

7. Lampenkap

Lampenkap

Een origineel idee is om je lampenkap eens een andere kleur te geven, zoals okergeel. Iets waar je misschien niet zo snel aan denkt. Des te verrassender is het resultaat. Een ander voordeel: de lichtstralen die uit de lamp vandaan komen, hebben ineens een warmer tintje!

8. Klok

Klok

Het is de hoogste tijd om je klok een bijzondere look te geven! Okergeel leent zich hier helemaal voor. Of je nu gaat voor het omhulsel of de wijzers in deze vrolijke kleur: dit accessoire knalt vervolgens hoe dan ook van de muur af. Een echte aandachttrekker!

Okergele accessoires: veelzijdig, trendy en knus

Okergele accessoires veelzijdig, trendy en knus

Het is inmiddels duidelijk: met de knusse kleur okergeel kun je een heleboel kanten op. Van kleine tot grote accessoires, het is allemaal mogelijk. Dat betekent dus dat je volledig zelf kunt bepalen in welke mate je de trendy kleur toevoegt aan je interieur. Vind je het al snel te bont? Ga dan bijvoorbeeld voor een enkele bloempot in de okergele kleur. Mag het van jou lekker opvallend? Dan kun je helemaal uitpakken met okergele accessoires!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply