Hoewel de moderne shutters en jaloezieën geweldig zijn, mogen we de oude vertrouwde gordijnen zeker niet vergeten. Deze grote stukken stof voor je ramen brengen namelijk veel voordelen met zich mee. Ben je benieuwd wat deze positieve punten precies zijn? Je leest het allemaal in het onderstaande artikel.

Het zorgt voor sfeer in huis

Om te beginnen zorgen gordijnen voor veel sfeer in je woning. Vooral in de woonkamer en slaapkamer is het een mooie toevoeging. Zodra de gordijnen ’s avonds dicht gaan, voelt het meteen een stuk huiselijker en knusser. Daar worden we voornamelijk tijdens de sombere wintermaanden heel blij van!

Gordijnen verbeteren de akoestiek

Vooral dikke en gevoerde gordijnen zijn goed voor de akoestiek in je woning. Het werkt namelijk geluiddempend. Het is dus ideaal als jouw huis erg gehorig is door bijvoorbeeld een hoog plafond. Je kunt het effect eventueel versterken door lange dikke gordijnen te combineren met vitrage of een andere vorm van raamdecoratie. Rolgordijnen en overgordijnen in dezelfde kleur geven je woonkamer een moderne twist.

Dikke gordijnen isoleren goed

Dikke lange gordijnen dempen niet alleen geluid, maar isoleren ook erg goed. Het zorgt ervoor dat er minder kou via de ramen naar binnen komt. Het kan tocht dus prima tegenhouden. Ook blijft de warmte hierdoor langer in de kamer hangen. In de zomer kun je juist de felle zon tegenhouden met verduisterende gordijnen.

Ze zijn op maat verkrijgbaar

Tegenwoordig kun je alle gordijnen op maat laten maken. Zo heb je altijd een perfect product – zelfs voor ramen met bijzondere vormen en afmetingen. Vaak kun je ook om extra advies en hulp vragen. Denk aan tips voor het opmeten van de gordijnen of een service om te helpen bij het ophangen.

Gordijnen zijn erg veelzijdig

Gordijnen zijn er in veel verschillende soorten en materialen. Hierdoor is het dus erg veelzijdig. In de slaapkamer kies je voor donkere verduisterende gordijnen. Dan kun je zelfs overdag heerlijk slapen in een donkere ruimte. In de woonkamer kun je kiezen voor luchtige inbetweens voor een sfeervolle uitstraling. Of combineer lichte vitrage met overgordijnen in een donkere kleur. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Het is verkrijgbaar in allerlei kleuren en prints

Tot slot kun je gordijnen kopen in iedere gewenste kleur of print. Je kunt het bijna zo gek niet bedenken of het is wel verkrijgbaar. Tip: Vraag eerst een aantal stofstalen op zodat je kunt kijken of het bij je interieur past. Op deze manier maak je minder snel een miskoop.

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.com). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply