Of je er nu van houdt of niet: het schoonmaken van de badkamer is toch wel een belangrijke klus om je mee bezig te houden in huis. Gelukkig hoef je heus niet elke week van A tot Z de hele badkamer te poetsen. Wat zijn nu dé belangrijkste schoonmaaktaken in de badkamer, die je liever niet wilt overslaan?

Badkamer schoonmaken: het toilet

Heb je een toilet in de badkamer? Dan is het in ieder geval belangrijk om deze goed schoon te maken! Het toilet is immers niet zo’n frisse plek – een schoonmaakbeurt is hier regelmatig nodig.

Badkamer ontkalken

In de badkamer ontstaat snel kalk. Aan de kranen, wasbakken, voegen en tegels bijvoorbeeld. Ontkalken is daarom vaak nodig, zeker als je de kalkaanslag duidelijk begint te zien. Een kalkreiniger kan hier goed bij helpen! Hoe langer je het uitstelt, hoe harder je moet boenen – reden dus om dit netjes bij te houden. Vergeet ook niet alle kieren en hoekjes, want hier gaat zeker kalkaanslag ontstaan.

Badkamer schoonmaken: welke klusjes zijn hier het belangrijkst om te doen?

Badkamertegels schoonmaken

Zijn de tegels in de badkamer vies? Dit is al snel het geval. Het is namelijk een vochtige kamer, wat voor aanslag en viezigheid kan zorgen. Neem daarom af en toe de badkamertegels af, met bijvoorbeeld een sopje met azijn. Allesreiniger werkt ook prima.

Glazen douchewand schoonmaken

Een glazen inloopdouche ziet er heel mooi en modern uit, maar helaas zie je ook snel viezigheid. Hoe kun je de glazen douchewand schoonmaken? Je kunt het vergelijken met het schoonmaken van de ramen: glasreiniger werkt uitstekend. Ga er met een trekker langs om alles weer netjes en streeploos te krijgen. Heb je wat hardnekkigere vlekken? Dan kan het helpen om eerst met een grondiger schoonmaakmiddel te boenen.

Badkamer schoonmaken: welke klusjes zijn hier het belangrijkst om te doen?

Bad schoonmaken

Heb je een bad? Het is waarschijnlijk niet je favoriete klusje, maar ook dat bad moet schoon. Je kunt hier het best een sopje voor gebruiken, dat je in een emmertje of in het bad zelf kunt maken. Ga vervolgens het hele bad langs, waarbij je het gehele oppervlakte meeneemt.

Vloer badkamer schoonmaken

Vergeet tot slot de vloer van de badkamer niet! Je staat hier vaak op blote voeten, wat een extra reden vormt om het netjes schoon te houden. Stofzuig en dweil de vloer regelmatig. Ligt er een badmat? Het is wel zo fris om deze ook stofvrij te houden en af en toe in de wasmachine te stoppen, mocht het een wasbare mat zijn. Zo houd je de badkamer lekker schoon!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply