Een balkon is klein, maar fijn. Daarom is het dan ook zo leuk om uit te pakken met de styling van je balkon! Hoe klein of smal je balkon ook is: er valt altijd iets van te maken. Als je het maar slim aanpakt. Wat wil je echt niet missen bij de inrichting van je balkon? We delen onze belangrijke tips!

Balkon inrichten met planten en bloemen

Van groen om je heen word je gelukkig! Zorg daarom absoluut voor wat planten en bloemen op je balkon. Als je geen groene vingers hebt, kies je gewoon voor een simpel plantje dat weinig water nodig heeft. Hoe kun je een lang, smal balkon inrichten met planten en bloemen? Hang bijvoorbeeld een plantenbak aan de reling. Of bevestig een plantenrek aan de muur: zo werk je in de hoogte, waardoor er best veel groen op je balkon past.

Wat heb je écht nodig voor de inrichting van je balkon? 6 tips en tricks!

Balkon inspiratie: stoelen of bankje

Je wilt natuurlijk lekker kunnen zitten op je balkon. Zorg daarom voor een stoeltje – of als het past, twee stoeltjes – op je balkon. Een smal stoeltje van bijvoorbeeld hout is al een prima optie. Heb je wat meer plek? Bouw dan een bankje in de hoek van je balkon, van pallets bijvoorbeeld! Zo kun je er net wat comfortabeler zitten.

Tafeltje bij de inrichting van het balkon

Naast je stoel of bank is ook een tafeltje wenselijk bij de inrichting van je balkon. Voor een kleine balkon inrichting heb je een smal tafeltje nodig, waar je langs kunt lopen. Denk aan een klein rechthoekig tafeltje, of een sierlijk rond tafeltje. Als je er maar een drinkglas, een lampje en een boek op kwijt kunt: veel meer is er niet nodig.

Tafeltje bij de inrichting van het balkon

Inspiratie balkon inrichten: buitenkleed

Hoe zorg je nu voor gezelligheid op je balkon? Het past helemaal in het straatje van balkon inspiratie: leg een buitenkleed neer! Ze zijn er in allerlei soorten en maten te vinden. Een klein kleed is ook al voldoende, om onder je tafeltje te plaatsen. Ga voor een vrolijke kleur, of een grafische print!

Verlichting bij een balkon inrichten

Van een mini balkon inrichten tot een groot balkon inrichten: sfeer creëer je met verlichting. Zet bijvoorbeeld een mooie lamp of een windlicht op het tafeltje neer. Of hang een lantaarn aan de reling. Nog leuker is een lichtslinger, die je langs de reling of juist wat hoger boven je hoofd laat zwieren.

Wat heb je écht nodig voor de inrichting van je balkon? 6 tips en tricks!

Kussentjes en dekentjes op het balkon

Onze laatste tip in de rij van ideeën voor je balkon inrichten: zorg voor kussentjes en dekentjes buiten. Daar kun je heerlijk onder kruipen als het ’s avonds afkoelt. Verder staan deze balkon accessoires hartstikke stijlvol én zorgen ze voor gezelligheid! Dat is immers waar het om draait bij een balkon inrichten.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply