Wil je iets nieuws in de badkamer? De kleur kan daar een belangrijke rol in spelen! Denk  eens na over iets anders dan de standaard witte kleur die we meestal in de badkamer voorbij zien komen. We zijn bijvoorbeeld groot fan van beige in de badkamer! En in deze blog delen we fraaie voorbeelden – kijk mee.

Beige muren in de badkamer

Waar we meteen aan moeten denken bij een beige badkamer? Ga voor beige muren in de badkamer! Kijk maar eens op de foto hieronder: ziet dat er niet sfeervol uit? Zeker in combinatie met het hout van de wastafel!

De kleur die hier is uitgekozen neigt zelfs bijna naar roze – dat maakt de uitstraling nog wat zachter. Maar je kunt ook meer voor een zandkleur kiezen. Het is helemaal aan jou!

Beige in de badkamer: voorbeelden en inspiratie

Badkamer met beige tegels

Een ander idee voor beige muren: ga voor beige tegels in de badkamer. Je kunt voor een egale kleur kiezen, of juist wat afwisselen met badkamer beige tegels en badkamertegels in een zandkleur. Een lichtere en donkere kleur in het spectrum van beige passen hier goed bij elkaar!

Hieronder wordt ook afgewisseld met de groottes van de tegels – ook dat is absoluut een optie. Je kunt het immers zo basic of juist opvallend maken als jij wilt.

Beige tegels in de badkamer

Een beige badkamer in combinatie met wit

Hoewel beige natuurlijk ook nog altijd een lichte kleur is in de badkamer, is het toch echt anders dan wit – de kleur die we meestal in de badkamer terugzien. En juist daarom werkt ook een combinatie sterk: laat beige en wit samenkomen in de badkamer.

Op onderstaand voorbeeld zien we dit gebeuren: een deel van de muur en de vloer is beige. Maar ook zie je nog duidelijk de witte kleur terugkomen in deze badkamer. Perfect dus als middenweg! Dit is ook nog eens eenvoudiger te realiseren – bijvoorbeeld als je geen grote verbouwing voor ogen hebt in de ruimte.

Een beige badkamer combineren met wit

Een badkamer met beige accessoires

Over een makkelijke realisatie gesproken: daar zorg je ook voor met beige accessoires in de badkamer. Denk aan de handdoeken bijvoorbeeld – haal ze in de subtiele beige kleur in huis. Ook hier geldt weer: dat zorgt voor net wat meer sfeer en levendigheid dan eenvoudige witte handdoeken. Zeker een reden om hiervoor te kiezen!

Maar ook de zeeppompjes of tandenborstelhouders kun je in het beige in de badkamer halen. Een combinatie in deze kleur staat des te beeldiger: een plaatje in jouw huis.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply