Bestek kopen, waar op letten? Zorg met name dat je een complete set in huis haalt! Je hebt meer bestek nodig dan je vooraf misschien denkt. Er zijn namelijk veel onderdelen om te gebruiken. Een bestekset compleet kopen is een optie, maar je kunt juist ook los bestek kopen. Waar je ook voor kiest: met deze handige checklist voor bestek weet je wat je in huis moet halen!

Bestek kopen: keukenmessen

Als je gerechten gaat bereiden, heb je uiteraard keukenmessen nodig. Van een groot keukenmes tot een klein mesje: bepaal wat jij handig vindt in gebruik. Je kunt ook verschillende soorten messen voor groenten, vis en vlees kopen. Het is maar net hoe uitgebreid je je messenset wilt hebben!

Van theelepel tot spatel: welk bestek heb je allemaal nodig in de keuken?

Tafelbestek kopen: messen bij het bord

Ook tafelbestek kopen is belangrijk: om mee te kunnen eten. Het mes voor bij het bord vormt hier een van de onderdelen, om je eten mee te snijden.

Vorken

Met een goede vork prik je in je eten, zodat je het aan je mond kunt brengen. Je kunt de vork in hetzelfde ontwerp als het mes in huis halen.

Lepels

Een soepje of een sausje: ook een lepel is belangrijk voor op de eettafel. Denk er hier tevens weer aan om eenzelfde set te kiezen, gelijk aan vork en mes. Dat staat fraai!

Theelepels

Om te roeren in je thee of koffie, is een klein lepeltje handig. Ook kun je zo’n lepeltje gebruiken om bijvoorbeeld wat kruidenmengsel aan de pan toe te voegen tijdens het koken, als je maar weinig nodig hebt.

Gebaksvorkjes

Voor taart en gebak, maar ook bij desserts, eet je met een klein gebaksvorkje. Een grote vork is hier immers toch wat onpraktisch!

Van theelepel tot spatel: welk bestek heb je allemaal nodig in de keuken?

Spatels

Roeren in de pan doe je met de spatel. Haal er een van hout en een van plastic: ze komen altijd van pas.

Tang

Als je spaghetti of noedels uit de pan wilt vissen, kun je dat het best doen met een tang. Zo pak je het eten in één keer gemakkelijk beet.

Soeplepel

Heb je een soepje op het vuur staan? Je kunt dit er het best uitscheppen met een grote soeplepel. Ook voor pannetjes met sauzen is zo’n diepe lepel een uitkomst.

Kaasschaaf

Voor kaasliefhebbers is een kaasschaaf een relevant onderdeel bij bestek kopen! Kies het liefst een scherpe schaaf, zodat je de kaas eenvoudig kunt schaven.

Dunschiller

Voor aardappels of fruit: de dunschiller is multifunctioneel. Hoewel je ook met een mesje kunt schillen, is het met de dunschiller net wat praktischer.

Slabestek

Om salade netjes op het bord te krijgen, kun je saladebestek kopen. In mooi hout bijvoorbeeld, of juist van metaal. Kies de look die jij het beste vindt.

Je hebt het inmiddels wel door: er is een héleboel bestek te vinden! Er zullen vast en zeker nog onderdelen missen aan deze verzamellijst voor bestek, maar de essentials heb je zo in ieder geval op een rijtje. Deze onderdelen van bestek voor de keuken en op tafel zijn onmisbaar! Zorg dat je alles in huis haalt – om uitgebreid te kunnen koken én eten.

Leestip! 4 tips voor het poetsen en onderhouden van zilver bestek

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply