Je hoort er steeds meer mensen over: een boxspring bed! Dit is een ander type bed dan bijvoorbeeld een bed met een lattenbodem. En het is niet voor niets het geval dat het zo’n populaire keuze vormt in de slaapkamer. Er zitten namelijk verschillende voordelen aan een boxspring bed! We zetten ze voor je op een rijtje: om déze redenen wil je een boxspring bed kopen.

Meer comfort bij het slapen

Een belangrijk voordeel van een boxspring is het ligcomfort. Een boxspring kent namelijk een dubbele laag qua vering. Dat is anders dan bij bijvoorbeeld een lattenbodem: hier lig je slechts op één matras dat vering biedt. In een boxspring zit ook in het onderstel van het bed vering – een verdubbeling van het ligcomfort dus eigenlijk. De springveren in het onderstel van het bed maken dat je heerlijk kunt liggen en slapen.

Een boxspring bed kopen? Dít zijn de 5 voordelen

Meer keuze qua samenstelling

Wat is het voordeel van een boxspring? Een andere belangrijke eigenschap is dat je meer keuze hebt bij de samenstelling van het bed. Je kunt namelijk zelf het juiste onderstel, het perfecte matras en de ideale topper uitzoeken. Goed liggen is immers voor iedereen verschillend: het is slim om je nieuwe bed zoveel mogelijk op je persoonlijke wensen af te stellen. Houd bijvoorbeeld rekening met je slaappositie: lig je meestal op je rug, buik of zij? Bij een boxspring heb je daarbij veel mogelijkheden om aan je slaapsituatie en -wensen tegemoet te komen – maak hier vooral gebruik van.

Voordeel boxspring: optimale ventilatie

Een andere reden om een boxspring te kopen? Je geniet van optimale ventilatie. Dit is met name prettig als je veel transpireert in je slaap. Maar eigenlijk verliest iedereen vocht bij het slapen. Goede ventilatie is altijd wenselijk. Een boxspring bed heeft een open verenstructuur, met voldoende ruimte tussen de veren voor een goede luchtcirculatie. Dit vergroot je ligcomfort én houdt je matras langer mooi en schoon.

Een boxspring bed kopen? Dít zijn de 5 voordelen

Modern bed met technische details

Je kunt een boxspring bed kopen dat in hoogte verstelbaar is. Veel moderne boxspring bedden zijn namelijk uitgerust met technische details die het mogelijk maken om het bed omhoog en omlaag te laten gaan. Het design van een boxspring maakt dat dit gewoon mogelijk is zonder dat het bed kraakt – waar je met hout meer last van zou ervaren. Het is ook een optie om alleen het hoofd- of voeteneind te verstellen, om bijvoorbeeld comfortabel een boek te kunnen lezen of tv te kunnen kijken in de slaapkamer.

Kwalitatief bed dat lang meegaat

Als je een goede boxspring in huis haalt, kies je voor een kwalitatief bed dat een lange tijd meegaat. Boxspring bedden slijten relatief langzaam. Verder worden ze gemaakt van hoogwaardige materialen. Dit maakt het de investering dan ook zeker waard. Je gaat genieten van jarenlang optimaal slaapcomfort!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply