Een veranda aan huis staat natuurlijk enorm gezellig! Fijn om daar heel wat uren door te brengen als het weer het toelaat. En het voordeel aan de veranda is dat je er al snel kunt zitten, ook als de wind bijvoorbeeld nog wat guur is. Je zit immers goed beschut! Het nadeel dat daarbij komt kijken? Een veranda is al snel donker. Maar met een daklicht op een veranda breng je daar verandering in: we vertellen je er alles over in deze blog!

Een stijlvolle look op je veranda

Een veranda ziet er al gauw knus uit: het is dan ook een heerlijk plekje om onder te zitten. Maar met meer daglicht geef je je veranda pas echt een op-en-top stijlvolle look: daglicht zorgt immers voor nog meer aankleding. En dat kun je goed gebruiken! Je hebt veel soorten daklicht op een veranda om uit te kiezen: denk na over de juiste afmetingen en de gewenste look. Je gaat altijd voor een strak ontwerp in een modern jasje, met glas dat ligt onder een lage hellingshoek. Met een opstand gemaakt van hout past de look helemaal bij de outdoor uitstraling van je veranda!

Veranda daklicht is functioneel

Veranda daklicht is functioneel

Daklicht op een veranda is niet alleen mooi, maar ook heel functioneel. Het is nu eenmaal prettiger om in een ruimte te zitten waar je alles goed kunt zien en waar je niet al vroeg op de dag de verlichting aan moet zetten. Ideaal bijvoorbeeld om onder je veranda te kunnen lezen. En eerlijk is eerlijk: de zonnestralen op je gezicht zorgen voor zo’n fijn gevoel! Dat maakt het nog leuker om onder je veranda te vertoeven.

Een slimme afwerking van je veranda daklicht

Een zorgvuldige afwerking van het daklicht is uiteraard van belang. Zo is het daklicht opgebouwd uit thermisch gemodificeerd hout dat voldoet aan de hoogste duurzaamheidsklasse. Het water en vuil loopt ongehinderd van het glas af, dankzij de slimme constructie zonder obstructies aan de bovenzijde en zonder glasroeden aan de onderzijde. Er zitten ventilatie-openingen in het daklicht verwerkt, om condensvorming tegen te gaan en insecten te weren onder de ruit. Verder is veranda daklicht verkrijgbaar met buitenzonwering. Kies voor een warmtewerende coating, die wel veel licht doorlaat, maar minder warmte. Ten slotte is de dikke laag glas geluidswerend: het geluid van het tikken van de regen of hagel wordt goed buiten gehouden.

Eenvoudige plaatsing van je veranda daklicht

Met een prefab veranda daklicht ben je er zeker van dat je daklicht eenvoudig te plaatsen is. Je kiest uit meer dan 900 maten – zo zit er ook voor jouw veranda iets passends tussen. Het glas is al structureel verwerkt in de houten opstand bij de productie van je daklicht: zo kun je het als compleet element op het dak van je veranda plaatsen. Met minimale inspanning heb je zo in een handomdraai een prachtig daklicht op je veranda: genieten maar!

Share.

About Author

Leave A Reply