Een buffetkast, servieskast of vitrinekast speelt een belangrijke rol in het interieur: het is een grote eyecatcher in huis! Als je je serviesgoed in de keukenkastjes laat staan, speelt het niet zozeer een hoofdrol. Zet je het in een servieskast of een buffetkast? Dan is het zaak om er iets moois van te maken, aangezien je er vaak tegenaan kijkt. En je kunt nog veel meer kwijt in zo’n kast. Dit zijn onze tips!

De servieskast, buffetkast of vitrinekast zelf

We beginnen bij de kast zelf: kies een design uit waar je dol op bent. Er zijn namelijk veel stijlen om uit te kiezen. Zo kun je een landelijke vitrinekast inrichten, van bijvoorbeeld grijskleurig hout. Dit is een traditionele keuze. Heb je juist een modern interieur? Denk dan aan een strakke buffetkast, van metaal bijvoorbeeld. Deze kast kent idealiter een minimalistische stijl, zonder al te veel poespas. Verder kun je nog nadenken over de perfecte kleur van de kast: van een lichte tot een donkere kleur, van een felle kleur tot een pastelkleur.

Buffetkast of vitrinekast inrichten: 5 tips en tricks

Buffetkast inrichten: alleen de mooiste spullen

Ga je een buffetkast inrichten met glazen raampjes? Denk eraan om alleen je mooiste spullen er een plek in te geven. Heb je ook wat spullen die je wilt opslaan die niet per se de schoonheidsprijs verdienen? Dan kun je een vitrinekast kopen met een gesloten onderkant. De spullen die zichtbaar zijn, zijn de spullen die gezien mogen worden. Van kleurrijk serviesgoed tot bijzondere souvenirs. Bepaal wat je het liefst in de buffetkast plaatst.

Inrichten vitrinekast met verschillende spullen

Zet niet alleen de mooiste spullen in de kast, maar let er bij een vitrinekast inrichten tevens op dat je er verschillende spullen in plaatst. Hoe afwisselender de indeling is, hoe interessanter het is om naar de kast te kijken. Zet boeken naast servies, en zet glaswerk naast fotolijstjes – om maar wat te noemen. Je kunt hier best creatief in zijn.

Buffetkast of vitrinekast inrichten: 5 tips en tricks

Vitrinekast inrichten: thema om aan te houden

Wil je voorkomen dat de vitrinekast te rommelig oogt? Dan kun je een bepaald thema aanhouden bij de inrichting van de kast. Laat bijvoorbeeld maar een paar kleuren terugkomen. Dit zorgt al direct voor rust in de kast – mocht je het anders te druk vinden staan. Misschien kun je wel serviesgoed vinden in een specifieke look: ook dit vormt samen een thema.

Inrichten buffetkast: decoratie op de kast

Nog een laatste tip: bij een servieskast inrichten of een buffetkast inrichten kun je niet alleen spullen kwijt ín de kast, maar ook óp de kast. Zet hier bijvoorbeeld wat plantjes neer, die naar beneden groeien. Dit maakt de look helemaal compleet: de kast vormt zo nog een duidelijker geheel met je interieur.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply