Waar vroeger een massief houten vloer vrij normaal was, is dat al jaren niet meer zo. Tegenwoordig doen we echter wel dappere pogingen om houten vloeren te imiteren, waarbij we de nadelen proberen te ontwijken. Want een houten vloer raakt snel beschadigd, heeft veel onderhoud nodig en is erg duur in aanschaf. Imitatievloeren van laminaat of PVC hebben ook een houtlook, maar zijn veel praktischer en ook goedkoper dan een houten vloer. Toch is er een nóg betere manier om een houten vloer na te bootsen, zonder last van de nadelen te hebben: houtlook tegels.

equa castor

Waarom tegels?

Houtlook tegels zijn eigenlijk ideaal als je wel een houten uitstraling wilt, maar niet echt een fan bent van een houten vloer. Tegels zijn uiteraard één van de degelijkste materialen die je kunt kiezen voor een vloer. Ze zijn haast niet stuk te krijgen, totaal ongevoelig voor vocht en vuil, gemakkelijk schoon te houden en ze kosten nagenoeg geen onderhoud. Een tegelvloer is een fantastische oplossing voor iemand die wel een houtlook wil, maar geen onderhoud wil plegen. Uiteraard is een tegelvloer voor veel mensen niet zomaar zelf te leggen. De meesten zullen dan ook een professional inschakelen om de vloer te plaatsen. Wel kun je jezelf alvast goed voorbereiden op wat er moet gebeuren, zodat je heel wat werk bespaart wordt.

equa cirrus

Prachtige houtlook tegels

Natuurlijk vind je allerlei gradaties van hoe mooi de houtlook tegels zijn. Niet alle tegels zijn overtuigend als imitatie-hout en niet alle tegels zijn even mooi gemaakt. Je kunt vaak beter kiezen voor een specifiek merk dan voor de goedkoopste tegels, want hoewel je dan wat meer betaald heb je wel een fantastische kwaliteit tegels in huis. Het merk Castelvetro bijvoorbeeld, is al ruim 40 jaar één van de bekendste Italiaanse merken voor tegels. Dit merk weet de tegels zó sterk op hout te laten lijken, dat je alleen het verschil merkt als je een tegel optilt. Is een vloer eenmaal gelegd, dan is er vrijwel geen verschil meer zichtbaar tussen een houten vloer of de houtlook tegels. Je kunt de Castelvetro tegels bij Tegelpaleis bijvoorbeeld bekijken.

Verschillende types houtlook tegels

Net zoals je een ruime keus hebt in verschillende houtsoorten en laminaatkleuren, zo heb je ook veel keus tussen de verschillende houtlook tegels. Vrijwel alle gradaties kunnen worden gekozen, van bijna wit ‘maple’ hout tot het donkerste ebbenhout. Je kiest dus gewoon de houtkleur die jij het mooist vindt en die past bij de rest van je inrichting en woonstijl.

Een houtlook tegelvloer past in elke woonstijl

Een mooie houten vloer past in vrijwel elk interieur en in elke woonstijl. Wel hebben bepaalde keuzes sneller de voorkeur in een bepaalde stijl. Zo wordt in een modern interieur sneller gekozen voor een uitgesproken lichte of donkere houtkleur, terwijl in een klassieke inrichting een warme, diepe kleur de voorkeur heeft. Ook hiervoor geldt dat er voor vrijwel elke stijl en inrichting wel een mooie houtlook tegel te vinden is.

Houtlook in elke ruimte

Kun je deze tegels (laten) leggen in elke ruimte? Kort en bondig: ja, dat kan. Toch zien we dat er bepaalde ruimtes wel en bepaalde ruimtes meestal niet worden ingericht met houtlook tegels. Zo zijn tegels voor een kinderkamer niet ideaal (het materiaal is eigenlijk te hard) en ook in de badkamer zien we nog weinig imitatie hout. Dit laatste komt vooral omdat we er niet aan gewend zijn hout te gebruiken in de badkamer, want de tegels kunnen wel zeker een super mooi effect hebben!

Castelvetro houtlook tegels zijn bijzonder overtuigend als houten vloer. Ze bieden je alle voordelen van tegels, terwijl ze toch de mooie look en uitstraling hebben van een originele houten vloer. Omdat de vloeren ook vrijwel oneindig mooi blijven (een houtlook tegelvloer ligt gemiddeld ongeveer 25 jaar in een woning), is de vloer nu wel wat duurder bij aanschaf, maar verdien je dat al snel terug. Tenslotte moeten laminaatvloeren elke 5-7 jaar vervangen worden en ook PVC vloeren verslijten na verloop van tijd. Met houtlook tegels ben je in één keer klaar voor een hele lange tijd en kun je zonder onderhoud heerlijk genieten van je mooie houten vloer.

Alle gebruikte afbeeldingen in deze tekst zijn afkomstig van Tegelpaleis.nl.

Share.

About Author

Leave A Reply