Ben je toe aan wat ontspanning, maar zie je een bezoekje aan een kuuroord niet zitten? Haal het wellness gevoel dan naar je eigen tuin! Zo kun je iedere dag en op elk moment genieten van de rust. Met een aantal kleine aanpassingen heb je zo een rustgevende wellness tuin. Heb je een groot budget en wel zin in een uitgebreide tuin make-over? Ook dan hebben we een aantal leuke tips en ideeën. Je leest het allemaal in dit artikel.

Zorg voor beschutting en privacy

Je kunt pas echt ontspannen als je niet gestoord wordt door de omgeving. Zeker in een rijtjeswoning of een drukke stad is goede beschutting dus essentieel. Hiermee zorg je voor privacy in je tuin. Laat een mooie hoge schutting plaatsen en gebruik veel grote planten en bomen. Je kunt ook kiezen voor een overkapping of een paar (groene) tuinschermen voor extra privacy.

Creëer verschillende zitjes

De ideale wellness tuin heeft verschillende zitjes, allemaal met een andere functie. Om te beginnen moet er natuurlijk een plek zijn waar je kunt loungen. Denk aan een tuinset met een grote hoekbank of twee comfortabele ligstoelen. Wil je ook ontspannen kunnen lunchen en dineren? Dan mag een grote eettafel met stevige stoelen ook niet ontbreken. Creëer daarnaast een hoekje waar je jezelf helemaal terug kunt trekken. Bijvoorbeeld om een boek te lezen, muziek te luisteren of te mediteren.

Zet een sauna in de tuin

Bij een luxe wellness hoort natuurlijk ook een sauna. Deze kun je prima in je eigen achtertuin zetten. Kies voor een speciale buitensauna in de vorm van een blokhut of een ronde barrel. Deze zijn beide bestand tegen alle weersomstandigheden. Een andere mogelijkheid is om sauna’s met infrarood in een blokhut of schuurtje te laten plaatsen. Grenst jouw badkamer aan de tuin? Dan staat de infraroodsauna hier natuurlijk ook op een handige plek.

Koop een jacuzzi of hottub

Met een jacuzzi of hottub maak je het plaatje helemaal compleet. Omring het bad met zo veel mogelijk groen voor het ontspannen wellness gevoel. Het is ook heerlijk om het onder een overkapping te plaatsen. Dan kun je zelfs bij slecht weer nog genieten!

Gebruik natuurlijke materialen en kleuren

Besteed tot slot aandacht aan de kleuren en het materiaalgebruik in je tuin. Blijf weg bij de felle kleuren en kies liever voor de neutrale aardetinten. Natuurlijke materialen zoals hout, bamboe, riet en steen zijn ook een perfecte toevoeging. Dit geeft de tuin namelijk een rustgevende uitstraling.

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.com). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply