Vind je het ook belangrijk dat je woning schoon en opgeruimd is? Dan is het slim om je hier dagelijks even mee bezig te houden. No worries: je hoeft heus niet elke dag urenlang te poetsen. Het gaat juist om kleine klusjes die zo zijn gedaan. Als je dit bijhoudt, is je woning altijd netjes – dag in, dag uit. Goals!

Vaat opruimen

Het is een van de grote ergernissen in huis: de vaat! Hoe langer je ermee wacht, hoe erger het wordt. Zorg daarom dat je de afwas elke dag even doet. Zeker als je met de hand moet wassen. Maar ook als je een vaatwasser hebt, is het goed om elke avond te zorgen dat de vieze vaat erin staat en het programma draait. Zo begin je de ochtend meteen weer goed: je aanrecht is netjes en opgeruimd, daar hoef jij je niet meer druk om te maken!

Bed opmaken

Bij snel je huis opruimen denken we ook aan het opmaken van het bed. Als dit eenmaal in je systeem zit, doe je het voortaan iedere morgen bij het opstaan – daar geniet je vervolgens elke avond weer van. Je komt namelijk steeds weer binnen in een nette slaapkamer, waar het beddengoed er mooi bij ligt en niet als een prop op het bed rondzwerft. Leer dit jezelf aan, als je het belangrijk vindt dat de slaapkamer opgeruimd is!

Woonkamer opruimen

De kans is groot dat je het vaakst in de woonkamer te vinden bent in huis. Bij opruimen in huis nemen we daarom absoluut de woonkamer mee. Hier kun je aan een aantal taakjes denken, die je bijvoorbeeld iedere ochtend of juist avond doet. Zorg dat de gordijnen netjes hangen. Schud de kussens op de bank op. Ruim rommeltjes op. Breng vaat naar de keuken. Haal een doekje over de eettafel. Het is in een handomdraai gedaan, maar maakt dat je woonkamer er altijd tiptop in orde uitziet.

Opruimen en schoonmaken: 5 schone gewoontes die je dagelijks kunt toepassen

Speelgoed opruimen

Heb je kinderen? Dan is het speelgoed ook al gauw een doorn in het oog. Een ideaal idee is om iedere dag op een vast moment het speelgoed even op te ruimen, zowel in de woonkamer als de kinderkamer. Zo voorkom je dat het een enorme rommel wordt! Stop het speelgoed in mooie opbergbakken, die een fraaie toevoeging vormen aan je interieur. Je kunt je kinderen ook zeker aansporen om hierbij te helpen: doe het samen!

Ronde door de badkamer

Bij je huis opruimen en schoonmaken kun je ook de badkamer niet overslaan. Deze ruimte oogt al snel wat viezig: belangrijk dus om het goed bij te houden. Van tijd tot tijd is een grondige poetsbeurt nodig. Op dagelijkse basis kun je denken aan het snel schoonmaken van de wasbak, door tandpastaresten en stofjes te verwijderen. Gooi gebruikte handdoeken in de wasmand. Haal haren uit het doucheputje. Verwijder vlekken van de spiegel. Zo geniet je non-stop van een schoon huis!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply