Veel spullen, maar weinig opbergruimte? Kleding, schoenen, speelgoed, woonaccessoires, het slingert overal rond in huis, maar hoe berg je dit nou functioneel en netjes op? In dit artikel hebben we voor jou 5 ultieme tips verzameld! 

#1 Schaf een aantal opbergdozen aan

Eigenlijk zegt de naam opbergdozen al waar het om gaat, het zijn dozen waar je spullen in op kunt bergen. Het voordeel hiervan is dat het niet heel duur is om aan te schaffen en het effect is groot. Door alle spullen die nu los in de kamer op te bergen en goed te categoriseren in dozen, voorkom je rondslingerende rommel. De opbergdozen zijn in verschillende kleuren en maten te verkrijgen.

#2 Koop een boekenkast

boekenkast-industrieel-ladder-big-giga-meubel_7

Ook een boekenkast kan zeker een uitkomst bieden. Deze kast is namelijk voor meer goed dan alleen boeken. Kies voor een hoge boekenkast die zo dicht mogelijk bij het plafond komt. De meeste boekenkasten komen vaak nog niet eens in de buurt van het plafond en dit zorgt ervoor dat je én te weinig opbergruimte hebt en dat er allemaal losse spullen op de kast terecht komen. Dat wil je natuurlijk niet.

#3 Koop een salontafel met lades

Voor tafels die dit nog hebben is dit een hele handige tip. De ruimte die je hiermee bespaart is niet heel veel, maar als je geen lade(s) in je salontafel hebt ga je dit echt missen. Alle afstandsbedieningen en tijdschriften kun je hier in kwijt. Dit voorkomt dat je een rommelig mandje onder je salontafel hebt staan met deze spullen erin of dat het ergens anders rondslingert in de kamer.

#4 Creëer opbergruimte aan de muur

Een handige tip als je eigenlijk te weinig ruimte hebt om een (boeken)kast neer te zetten. Hiermee bespaar je een hoop ruimte en blijft de vloer vrij. Ga voor een mooie wandkast of stel met losse wanddelen je eigen opbergcreatie samen. Je kan ze georganiseerd in een vierkant bij elkaar hangen of op een speelse manier de verschillende wanddelen bij elkaar te hangen.

#5 Extra opbergruimte in de meterkast

Als je een meterkast hebt waar je niet eens in kunt staan, is het verstandig om zo efficiënt mogelijk met die ruimte om te gaan. Kijk goed waar het veilig en mogelijk is om bijvoorbeeld een opberg verdeler op te hangen. Denk aan de deur of aan de wand.

Share.

About Author

Leave A Reply