Hoewel we er allemaal eentje hebben, is het van veel mensen absoluut niet het favoriete item in huis: de kledingkast. Hoe dat komt? Omdat het er zo snel een rommeltje wordt. Het is maar goed dat die kastdeuren dicht kunnen… Er is echter een oplossing te bedenken voor dit probleem: een goede inrichting van de kast doet wonderen. Daar gaan we het vandaag dan ook over hebben – de kledingkast inrichten: zo doe je dat!

Hangen en neerleggen

Het gaat vaak al fout bij de basis van de kast. Veel mensen hebben namelijk een kast die maar één systeem kent: alléén een hang-gedeelte of alléén een lig-gedeelte. Terwijl het juist zo is dat je ze allebei hard nodig hebt! Alleen zo kun je het overzicht in de kast bewaren, en weet je precies waar je je shirts, broeken of juist jurken een plek moet geven.

Je weet dus wat je te doen staat: hoog tijd voor een paar extra planken of juist een stang in de kast. Het is misschien even een werkje als je zelf aan de slag gaat met hout en hamer, maar je krijgt er enorm veel kastruimte voor terug. En dat voelt goed! De belangrijkste stap om te kunnen beginnen met het ordenen.
Tips voor de kledingkast inrichten: gebruik hang en lig ruimte

Een aparte ruimte voor je gebruikte items

Hoewel je nu extra ruimte hebt gecreëerd om kleding op te kunnen bergen en een onderscheid te kunnen maken tussen de items, lijkt er misschien nog altijd iets te missen. Waar we het over hebben? Ruimte om items te bewaren die je wel een dagje hebt aangehad, maar die nog niet direct de was in hoeven.

Het grote gevaar met deze items: ze belanden al snel her en der in de slaapkamer. Over de stoel, over de deuren van de kast, of – nog erger – op de grond. En dan is dat opgeruimde gevoel natuurlijk al snel ver te zoeken. Hoe je dit kunt oplossen bínnen de deuren van de kledingkast? Zet er bijvoorbeeld een bak in waar je deze items in bewaart. Of richt er speciaal een plank voor in, waar je verder geen andere items op neerlegt. Een simpele manier om de rest van de slaapkamer netjes te houden!

De accessoires in de kast

Er heerst een groot misverstand in de interieurwereld: dat de kledingkast alleen bedoeld is voor kleding. De naam doet dit natuurlijk ook wel wat vermoeden, maar toch gaat dit idee niet helemaal op. De kast leent zich er namelijk ook prima voor om er andere relevante spullen in te stoppen – zeker als het gaat om een grote kast.

Waar we het over hebben? Denk aan de schoenen, die anders misschien maar wat verloren op de grond in de kamer staan. Dat kan beter! Bij het kledingkast inrichten kun je er speciaal rekening mee houden om onderin een schoenenplank te maken. Of ga ook hierbij aan de slag met bewaarbakken – ideaal om meteen de zomer- en winteritems te kunnen onderscheiden. Ook accessoires kun je goed opbergen in de kledingkast: hang bijvoorbeeld haken op aan de binnenkant van de deuren, waar je tasjes en riemen aan kwijt kunt. Super handig: alles meteen bij elkaar!
Hang ook accessoires op in je kledingkast: tips en tricks!

De kledingkast inrichten: denk goed na

Wat wel is gebleken uit deze blog? Dat het probleem met het kledingkast inrichten eigenlijk best eenvoudig is op te lossen. Het vergt alleen wat creatief denken, en misschien een paar uurtjes klussen. Om vervolgens veel meer plezier te beleven aan de slaapkamer, die er voortaan ontzettend netjes uitziet!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply