We hebben er waarschijnlijk allemaal wel een in huis: een kledingkast! Hoe groot of klein je verzameling aan kleding dan ook is, je wilt de spullen ergens kwijt. Maar naast dat je kledingkast een praktisch nut dient: heb je er weleens over nagedacht dat een mooie kast ook een stijlvolle toevoeging kan zijn aan de slaapkamer? In deze blog lichten we de open kledingkast uit – kijk verder en ontdek de voordelen.

Een overzicht over alle kleding

Waar we het al hadden over de stijlvolle toevoeging van de open kledingkast aan de ruimte, beginnen we toch bij een praktisch voordeel. Je hebt met een kledingkast die open is namelijk altijd het overzicht over al je kleding! Enorm handig – zo raak je nooit een bepaald item kwijt, en ben je binnen no time klaar met het samenstellen van een outfit.

Voor jou namelijk geen gedoe meer met deuren die je open en dicht moet trekken of schuiven: een van de grote open kledingkast voordelen. Zeker als je eerder een kast had met meerdere deuren naast elkaar, ga je genieten van dit overzichtelijke effect.
De open kledingkast in de slaapkamer: ontdek de voordelen

Eenvoudiger om zelf een kastindeling te maken

Jij weet zelf het best over welke kledingstukken je beschikt, en wat daarbij een handige opbergmethode is. Wie weet heb je bijvoorbeeld veel jurken of pakken – die opgehangen dienen te worden. Of misschien heb je juist een boel T-shirts, die je liever opgevouwen op een plank kwijt wilt. En vind maar eens een ‘kant en klare’ kast die aan al deze wensen voldoet…

Als je voor de open kledingkast gaat, kun je veel beter en eenvoudiger spelen met de indelingsruimte van de kast. Haal wat losse elementen in huis die je aan de muur plaatst – en bepaal helemaal zelf hoe de kast er uiteindelijk uit komt te zien. Dat wordt dus echt de kast van je dromen: wat betreft de looks én de handigheid.
Zelf je kastinrichting bepalen met de open kledingkast!

Geen statig meubelstuk meer in de ruimte

De open kledingkast in de slaapkamer maakt dat je niet langer zo’n grote, dichte kast in de ruimte hebt staan. Zeker als je een kleine slaapkamer hebt, doet dat wonderen voor het ruimtelijke gevoel! Met de dichte kast timmer je de boel namelijk een stuk meer dicht dan met de open kast het geval is.

Daar komt bij dat de open garderobekast een levendige toevoeging aan de slaapkamer vormt. Waar er eerder een saaie, grote kast stond, zie je nu verschillende kleuren en vormen. Zo geef je meteen karakter aan de slaapkamer – ook een groot voordeel aan de open kleerkast.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply