Het is een trend waar je niet omheen kunt: het volstoppen van je huis met planten. Maar naast kamerplanten, is er natuurlijk nog een andere essential als het gaat om het opfleuren van je interieur: bloemen! Nu de zomer voor de deur staat, mogen ze niet ontbreken. Ontdek de vele voordelen van bloemen in huis!

Een levendig interieur

Bloemen brengen vrolijkheid in huis! Geef immers maar toe: een grote bos bloemen op tafel tovert meestal al meteen een glimlach op je gezicht tevoorschijn. Het is dan ook een ware oppepper voor in interieur. Breng je woning tot leven met bloemen! Of je ze nu op een tafel zet, of op een kast, krukje of stoel.
Bloemen in huis: voor een levendig interieur

Bloemen voor ontspanning

Waar ze aan de ene kant je interieur dus tot leven doen brengen, haal je juist ook een gevoel van ontspanning in huis met bloemen. Het gaat dan ook om een natuurproduct – en als dat dicht bij ons in de buurt staat, hebben we sneller de neiging om over te schakelen naar een ontspannen modus. Zeker als je ze in je eigen huis neerzet, toch wel dé plek om tot rust en tot jezelf te komen. Bloemen helpen je hier een handje bij.

Geuren in huis

Wat je vervolgens doet als je heerlijk aan het ontspannen bent? Adem maar eens diep in. En geniet van de geur die de bloemen door je huis verspreiden! De ene bloem is uiteraard geuriger dan de andere, dus als je voor een ware geurexplosie wilt gaan, is het belangrijk om op de keus te letten. Bereid je vervolgens maar vast voor op het genieten van het thuiskomen: zodra je de deur opendoet, komt de geur van de bloemen je direct tegemoet. Hmmm!
Zorg voor frisse geuren met bloemen in huis

Een zuivere lucht

Bloemen zorgen er niet alleen voor dat er een fijne geur door het huis wordt verspreid, ze zuiveren ook nog eens de lucht. Net als kamerplanten! Dit zorgt voor een frissere woning – iets wat je natuurlijk altijd wel kunt gebruiken. Chemische stoffen van schoonmaakmiddelen, vieze luchtjes of rook: bloemen pakken ze aan. Zo helpen ze je een stapje verder bij het hygiënisch houden van je huis. Ideaal!

Bloemen in huis: nooit meer zonder

Naast dat ze er gewoon beeldschoon uitziet, zijn er dus nog een heleboel extra voordelen aan het bloemen in huis halen. Heb je zo’n mooie bos om naar te kijken en bij te ontspannen, en dan krijg je er nog eens cadeau bij dat meteen de lucht in je huis wordt gezuiverd. Nooit meer zonder, die bloemen in huis!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply