Boekenfans opgelet! Wat is nu dé ideale plek voor de boekenkast in huis? Je hebt natuurlijk veel ruimtes om uit te kiezen. En als je een echte verzamelaar bent, kun je de boeken misschien wel in meerdere ruimtes in huis kwijt. In deze blog delen we onze favorieten: lees mee!

De woonkamer

Een boekenkast in de woonkamer is wat ons betreft onmisbaar in huis. Wát een sfeermaker! Zorg voor een grote boekenkast. En let ook op het boekenkast inrichten: sorteer bijvoorbeeld op kleur. Bepaal of je ‘m rommelig wilt of dat je juist alles op de juiste grootte sorteert. De keuze is aan jou: maak iets persoonlijks van de boekenkast! Je kunt er dus ook zeker woonaccessoires in kwijt ter afwisseling.

Dit is de ideale plek voor een boekenkast in huis

De keuken

Je wilt misschien niet al je boeken in de keuken hebben staan, maar een deel is hier zeker toepasselijk. De kookboeken natuurlijk! Ze vormen echt een sfeervolle toevoeging aan de keuken. Leg er een paar neer op een plankje aan de muur. Of zorg voor een boekenstandaard op het aanrecht waar je je favoriete kookboek in plaatst. Heb je een keukeneiland? Dan kun je ook een vakje aan de zijkant inrichten voor de boeken!

De overloop

Een boekenkast op de overloop? Ja, dat kan zeker! Ideaal bijvoorbeeld als je boekenkast in de woonkamer vol staat en je nog meer ruimte nodig hebt. Maar daarnaast is het ook een fraaie manier om de overloop aan te kleden: een ruimte in huis die vaak maar wat saai oogt. Als je een smalle boekenkast plaatst, past het ook in een krappere overloop. En er is nog een voordeel: je boeken verkleuren hier minder snel, omdat er meestal geen ramen op de overloop te vinden zijn. Zo blijven die boeken dus het langst mooi!

De slaapkamer

Lees je graag in bed? Dan mag een boekenkast in de slaapkamer natuurlijk niet ontbreken! Hang bijvoorbeeld een kleine kast op aan de muur, waar je een selectie in kwijt kunt. Ook een wandplank met boeken zorgt voor een mooi resultaat. En het boek dat je daadwerkelijk aan het lezen bent? Dat leg je lekker nonchalant op je nachtkastje neer – zo is de look helemaal compleet.

Een boekenkast inrichten: handige tips per kamer

Op zolder

Heb je ruimte over op de zolder? Hoe tof is het om hier een boekenkamer of chillkamer van te maken! Plaats hier een grote boekenkast – die je in de woonkamer zo bijvoorbeeld achterwege kunt laten. De zolder is zo dé plek om te ontspannen en boeken te lezen. Plaats er een lekkere bank om in weg te kunnen kruipen, zorg voor goede verlichting en de ruimte voor de boekenkast is compleet.

De kelder

Heb je een kelder in huis? Dan is het ook een idee om hier de boekenkamer van te maken – in plaats van de zolder. Met goede sfeerverlichting maak je echt een gezellige plek van de kelder. Zorg er natuurlijk wel voor dat er geen vocht in de kelder is, dat is niet goed voor de boeken.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply