Is het niet het lekkerste wat er is? Een heerlijk plekje in huis uitkiezen en even écht een momentje voor jezelf nemen. Ultiem loungen, noemen we dat! Een boek erbij, een kop thee ernaast – en genieten maar. Wat zijn nu de beste plekjes om te loungen in huis? Dat is precies waar we het in deze blog over gaan hebben.

Naast het raam

We beginnen naast het raam: een heerlijke plek om tot rust te komen. Zeker als het bijvoorbeeld een zonnige winterse dag is, koud buiten maar toch met de zon op je gezicht. Wat voelt dat heerlijk! En een ander voordeel is: je kunt lekker naar buiten kijken. Geniet van de natuur om je heen, of kijk naar de dingen die in de straat gebeuren. Dat zorgt voor plezier!

Richt dus bijvoorbeeld een lekker plekje in op de vensterbank, als je brede vensterbanken in huis hebt. Leg er kussens neer waar je tegenaan kunt zitten. Geen vensterbanken waarbij dit kan? Zorg van voor een comfortabele stoel als loungeplek naast het raam.
Dit zijn de lekkerste plekjes in huis om te loungen

In een afgezonderde ruimte

Deze tip geldt met name voor grotere gezinnen: zonder jezelf van tijd tot tijd af in een afzonderlijke ruimte. Waar even écht niemand om je heen is. Dat is belangrijk om tot jezelf te komen! Het liefst hoor je je gezinsleden hier bijvoorbeeld ook niet.

Het maakt niet zozeer uit om welke ruimte het gaat. Al is het de zolder, de slaapkamer of juist de hal. Het is maar net waar jij je prettig bij voelt. Kies in ieder geval voor een plek waarvan je weet dat er even niemand zal komen. Zodat je bijvoorbeeld dat spannende boek écht eens uit kunt lezen.
Kies deze plekken in huis uit om tot jezelf te komen

Ontdek wat nieuws

Waar we hierboven nog noemden dat het niet uitmaakt in welke ruimte je tijd voor jezelf neemt, is het ook leuk om onontdekte ruimtes als loungeplek in huis te testen. Ga daarbij dus juist bewust in een ruimte zitten waar je normaal niet zit. De zolder, de wasruimte, om maar wat te noemen.

Een nieuwe omgeving – nou ja, het is wel je eigen woning, maar niet een plek waar je normaal zit – biedt inspiratie. En het kan juist ook rust met zich meebrengen. Genoeg reden dus om dat eens uit te testen bij het relaxen in huis. Wie weet kom je er zo wel achter dat je helemaal niet per se het liefst in de woonkamer zit, maar net zo goed op een andere plek!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply