We zijn er dol op: kussens in de zithoek! En dan hebben we het name over vrolijke kussens – die iedere dag weer een glimlach op onze gezichten toveren. Kussens doen namelijk een boel voor je interieur: dat moet je niet onderschatten. In deze blog laten we een aantal van onze favorieten zien.

Een botanische print

We beginnen bij vrolijke sierkussens in een botanische print: op het moment een ware trend. Planten kun je namelijk niet genoeg hebben in huis! En hoewel je fysieke exemplaren in huis kunt halen, is het ook een idee om voor planten in een print te kiezen. Op die kussens bijvoorbeeld!

Ze zorgen voor een groen en kleurrijk effect op de bank. En het mooie is: er zijn botanische prints te vinden in allerlei soorten en maten. Zo zijn er bank kussens met grote afdrukken, maar juist ook met subtiele patronen. Aan jou de keus – of ga voor een mix!
Trendy: kussens met een botanische print op de bank

Een opvallende kleur

Niet alleen de print voor de kussens bank speelt een rol. Ook kun je de boel opfleuren met kleur! En daarbij zijn alle kleuren van de regenboog mogelijk – aan jou de eer om je favoriet te kiezen. Of ga ook hier voor een combinatie aan tinten, het is allemaal mogelijk.

Zo doen contrastkleuren het goed bij elkaar: denk aan geel en blauw. Of blijf juist binnen eenzelfde kleurspectrum: combineer verschillende oranjetinten met elkaar, of juist verschillende blauwe tinten. Om maar wat te noemen! Zeker als je een basic bank hebt, staat dit beeldschoon.
Lekker opvallend: kussens voor op de bank met een opvallende kleur

Een natuurlijke tint

Van opvallende, drukke kleuren gaan we door naar natuurlijke tinten – ook een prachtige uitwerking voor de kussens in de woonkamer. Bij kussens voor op de bank in rustige tinten denk je aan bijvoorbeeld lichtgrijs, olijfgroen of zachtbruin. Deze geven weer een heel andere uitstraling.

En dit ziet er bijvoorbeeld beeldschoon uit als je verder een bank in een opvallende kleur hebt: zo kun je de boel goed in balans houden. Ook als er al veel verschillende tinten in je woonkamer te vinden zijn, is dit zeker een idee.
Dit zijn vrolijke kussens voor de zithoek

Afwisselende patronen

We sluiten de blog over kussens af met afwisselende patronen. Kijk maar eens op het onderstaande beeld: dan begrijp je meteen wat we bedoelen. Hierbij geldt ook weer: een combinatie mag! Het kan eigenlijk niet gek genoeg.

Er zijn allerlei patronen en prints te vinden. Denk aan strepen – die doen het altijd goed. Maar ook grafische patronen zien er beeldschoon uit. Kies bijvoorbeeld voor stippen of driehoeken: om maar wat te noemen.
Ga voor kussens in een vrolijk patroon op de bank

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply