Herken je dat? Je wilt graag je trap renoveren, je buitenmuren reinigen, of een nieuwe badkamervloer aanleggen. De offertes bij bedrijven en ZZP’ers zijn opgevraagd, maar eigenlijk doe je het liever zelf. Je bent namelijk best handig en vindt het leuk om te klussen in huis. Laten we eerlijk zijn, doe het zelf klussen schelen ook enorm in de prijs.

Klussen in eigen huis en tuin

Moet er een schilderij opgehangen worden? Dat doe je makkelijk! Muren verven en kozijnen schilderen gaat je ook goed af. Maar wat als er een grotere klus op je te wachten staat? Doe je het zelf of besteed je dat uit?

Grotere klussen vergen een nauwkeurige afstemming van de juiste materialen. Het is belangrijk om te weten welke materialen, grondstoffen en gereedschappen het beste zijn voor de klus. Misschien nog wel belangrijker: welke stappen moet je doorlopen voor de klus? Vaak vergt deze kennis ervaring en vakmanschap.

Voor de grotere klussen in huis biedt PUUR! Kluskist de oplossing; een totaal systeem om de klus te klaren. In het assortiment van PUUR! Kluskist vind je bijvoorbeeld kluskisten om zelf een badkamer gietvloer aan te brengen, een garage van een coatingvloer te voorzien of om gevels te reinigen. PUUR! Kluskist is onderdeel van de PUUR! Groep en is ruim 30 jaar gespecialiseerd in het realiseren van coatings, gietvloeren, betonvloeren, garagecoatings, betonwanden en alles wat daarbij hoort. Daarbij werken ze samen met leveranciers die ze van kwalitatieve materialen voorzien. Door het uitbrengen van kluskisten maakt PUUR! grote klussen toegankelijk voor de doe-het-zelf’er.

Voor deze grotere doe het zelf klussen is het belangrijk om nauwkeurig te werk te gaan. Welke componenten werken het best samen? Moet je 1 of 2 lagen Epoxy aanbrengen? En moet je het voorbehandelen met een primer? Zo ja, welke? De kluskisten bevatten dan ook een duidelijke handleiding om jouw klus te klaren. Daarnaast bevatten de kluskisten de benodigde materialen, een gereedschapsbox en persoonlijke beschermingsmiddelen. Handig toch? Zo hoef je jouw klus niet meer uit te besteden.

Zelf een badkamer gietvloer aanbrengen

Zelf een badkamer gietvloer aanbrengen

Uit alle kluskisten van PUUR! Kluskist, is de badkamer gietvloer kluskist het meest gewild. Dat kan ook niet anders, want gietvloeren zijn razend populair. Een gietvloer is een naadloze vloer die wordt aangebracht op een dragende ondervloer. De vloer heeft haar populariteit te danken aan de moderne uitstraling en het gebruiksgemak.

Gietvloeren bestaan uit meerdere lagen. In tegenstelling tot andere vloeren worden gietvloeren niet gelegd, maar laag voor laag gegoten. Na het gieten van een laag heeft de vloer een dag nodig om te drogen.

Gietvloeren kennen vele voordelen. De vloer is geschikt voor vrijwel ieder huis en iedere ruimte. Gietvloeren zijn slechts enkele millimeters dik, waardoor het goed aan te brengen is op verschillende ondervloeren. Ook gaat de vloer goed samen met vloerverwarming. Doordat de gietvloer enkele millimeters dik is haal je meer rendement uit jouw vloerverwarming. Dat is wel zo prettig voor de koude winterdagen.

Ook goed om te weten is dat een gietvloer waterdicht is. Dit maakt de vloer ideaal voor ruimtes zoals de badkamer en het toilet. Door het naadloze karakter van de vloer is het ook nog eens hygiënischer ten opzichte van andere vloeren. Er kan namelijk geen vuil ophopen tussen voegen. Zo geniet je extra lang van jouw gietvloer.

Waar je voor het aanbrengen van een gietvloer vaak duizenden euro’s betaalt, breng je met de kluskist zelf jouw badkamer gietvloer aan voor een paar honderd euro. Het is ook nog eens leuk om te doen. Jouw werk op de vloer, helemaal zelf aangebracht!

Zelf een beton ciré vloer aanbrengen

Zelf een beton ciré vloer aanbrengen

Ook erg populair zijn beton ciré vloeren. Een beton ciré vloer is net als de gietvloer een naadloze vloer van enkele millimeters die in lagen wordt aangebracht op een ondervloer. De naam zegt het al, beton ciré vloeren hebben een betonlook; het is een vloer met het uiterlijk van een betonvloer en gemakken van een kunststof vloer.

Beton ciré vloeren zijn samengesteld uit onder andere cement, hars en water. Door er een kleurpigment aan toe te voegen ontstaat er een prachtige betonlook. De vloer biedt vele kleurmogelijkheden. Zo zijn beton ciré vloeren verkrijgbaar in standaard kleuren zoals wit, grijs en nude, maar je kunt ook gaan voor levendige kleuren. Met de eindeloze kleurmogelijkheden van beton ciré laat jij jouw creativiteit de vrije loop. Je vindt gegarandeerd een kleur die past bij jouw interieur.

Een beton ciré vloer is eveneens waterdicht en uitermate geschikt voor vochtigere ruimtes in het huis. Het naadloze karakter zorgt ervoor dat jouw vloer minder snel vuil wordt.

Voor iedere doe het zelf klus een kist

Ben je benieuwd welke klussen jij zelf kunt uitvoeren? Bekijk dan eens het aanbod van PUUR! Kluskist. Naast de kisten voor gietvloeren en beton cire vloeren bieden ze ook doe het zelf kisten voor andere klussen. Zo bespaar je jezelf eindeloze tripjes naar de bouwmarkt.

Share.

About Author

Leave A Reply