De trend kleuren die we vandaag de dag terug zien in het interieur zijn diep, warm en aards. Donkerblauw is hierbij één van onze favorieten. De kleur voegt gezelligheid en sfeer toe aan je interieur, en is daarnaast goed te combineren met een heleboel andere tinten. Dubbel plezier, dus! Hoe je donkerblauw in het interieur verwerkt, lees je in deze blog.

1. Op de muur

Op de muur

Wie het rigoureus wil aanpakken, gaat voor een donkerblauwe lik verf op de muur. We hebben het met stip over een donkere tint blauw, om er zeker van te zijn dat je voor een warme uitstraling gaat. Meer dan welkom natuurlijk in je woning!

Dat lijkt misschien een wat grote stap – zeker als je wanden nu een witte tint kennen. Maar het resultaat mag er meer dan zijn: je maakt op deze manier echt een unieke plek van je interieur. Het wordt zo een plek waarin je je nog meer zult thuis voelen. Haal dus die meubels van de wand en schilder de muur donkerblauw. Ook een donkerblauw behang is een optie – maar net wat jouw voorkeur heeft.

2. De bank

De bank

Wie het liever net wat minder groots aanpakt, kan gaan voor een nieuwe bank! De donkerblauwe kleur leent zich hier namelijk ook perfect voor – en neemt zo niet direct de gehele wand in beslag. Belangrijk is natuurlijk wel dat de bank bij de tint op de muur past! Maar als het gaat om wit of grijs, is dat geen enkel probleem.

Voor welk model bank je het best kunt gaan, laten we aan jouw stijl over: of je nu kiest voor een strak model bij een industrieel interieur of een traditionele vorm bij een landelijke woonstijl. Wel willen we je een gouden combi meegeven: ga voor een donkerblauwe bank in velvet materiaal. Zo ga je meteen mee met de nieuwste trends!

3. De stoel

De stoel

Naast de bank kun je natuurlijk ook voor een donkerblauwe stoel gaan. Nog net wat subtieler! Hierbij heb je eigenlijk twee opties: ga voor een donkerblauwe stoel naast een donkerblauwe bank, óf ga voor een donkerblauwe stoel naast een bank in een andere kleur. Dit tweede idee zorgt voor een uniek speels concept! En een beetje fun is natuurlijk altijd welkom in je interieur.

Welke kleuren je goed kunt combineren met het blauw? Denk aan grijs of beige. Of pak juist helemaal uit met een kleur als geel of roze naast de donkerblauwe stoel. Wow! Zo maak je een ware eyecatcher van je woonkamer.

4. De lamp

De lamp

Ook de lamp in het blauw is een bijzondere toevoeging aan het interieur. Vervang bijvoorbeeld je huidige lampenkap voor een blauwe variant – zeker een wonderschoon idee als je ook in bezit bent van een bank of stoel in deze tint.

Een andere optie: ga voor een bolletje in je lamp waar blauw licht vanaf komt! Hoewel dit de eerste dagen misschien even wennen zal zijn, wil je daarna niet meer zonder. Het blauwe licht geeft je echt een heel andere kijk op je interieur. Een ware frisse blik!

5. Accessoires

Accessoires

Ten slotte zijn er nog de accessoires in je interieur: ook hierbij vormt de donkerblauwe tint een ware verrijking. Hiermee voeg je de aardse kleur op een subtiele wijze toe aan je woning. Ook als je je interieur het liefst grotendeels licht van kleur ziet, kun je zo alsnog overweg met de donkerblauwe kleur. Ideaal!

Hoe je donkerblauw in het interieur kunt verwerken wat betreft de accessoires? Om maar wat voorbeelden te noemen: ga voor donkerblauw in je bloempotten, vazen, fotolijsten, kussens op de bank of opbergmanden.

Donkerblauw in het interieur: de nieuwe favoriet!

Donkerblauw in het interieur de nieuwe favoriet!

Het is inmiddels wel duidelijk: donkerblauw in het interieur kun je op allerlei plekken verwerken. En dat maakt deze tint dan ook zo perfect! Om het nog niet eens te hebben over de sfeer en persoonlijkheid die de kleur toevoegt aan je interieur.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply