In een wereld waar massaproductie de norm is en iedereen dezelfde kast met jongensnaam van de Ikea in zijn appartement heeft staan, zijn steeds meer mensen op zoek naar iets bijzonders, iets unieks.

Een manier om er zeker van te zijn dat jij een item hebt dat niemand anders heeft is om het zelf te maken. Helemaal nu het steeds eerder donker is is het ook fijn om iets functioneels in huis te halen. Maak daarom je eigen lampen voor de inrichting van jouw interieur.

Compleet je eigen stijl

DIY verlichting

Door zelf vanaf de grond af aan je eigen lamp te bouwen heb je zelf alle invloed op de stijl van het resultaat. Perfect als je op zoek bent naar een item dat goed past bij je interieur. Heb je in de rest van je woning bijvoorbeeld een Art deco huisstijl? Bouw dan je eigen art deco lamp om je woning te complimenteren.

Daarnaast is het ook gewoon heel mooi om iets met je eigen handen te maken en je zult er geheid wat van kunnen leren.

Doe goed vooronderzoek

Voordat je aan de slag gaat is het natuurlijk slim om eerst goed uit te zoeken wat je wilt gaan maken. Platformen zoals Pinterest zijn een hele goede plek om inspiratie op te doen zodat je uit kunt vinden welk materiaal je wilt gaan gebruiken voor de basis van je lamp. Als je de vorm hebt bepaald zul je moeten gaan bedenken hoe je de hardware van de lamp kunt doorvoeren.

Hiervoor is het belangrijk dat je een ruimte hebt waar je de kabels kan doorvoeren en dat je de fitting monteert. De meest gangbare fittingen zijn de kleinere e14 fitting en de e27 fittingen.

Wanneer je een hanglamp maakt voor aan het plafond zul je ook moeten zorgen dat je gebruik maakt van een stevige bevestigingsplaat. Voor dit type lamp kun je ook heel leuk spelen met touwen en kettingen in verschillende stijlen en kleuren.

Neem vooral rustig de tijd om tot een mooi resultaat te komen. Wanneer je dit voor het eerst doet zal het misschien niet de eerste keer de mooiste lamp ontwerpen, maar houd vol en blijf leren. Bovenal: Heb plezier!

Share.

About Author

Leave A Reply