Je hebt in huis natuurlijk de woonkamer om in te ontspannen – dat is toch wel de meest essentiële ruimte. Maar toch kan het meerwaarde hebben om een extra chillruimte in te richten in je woning, zeker als je er de ruimte voor hebt! Op de zolder bijvoorbeeld. Ideaal als je een groot gezin hebt of als er regelmatig visite over de vloer komt. Wat mag er niet ontbreken aan zo’n relaxruimte? Dat ontdek je in deze blog!

Een heerlijke bank

Net als in de woonkamer, is het eigenlijk ook in de chill kamer het belangrijkste meubelstuk: de bank! Die moet namelijk wel heerlijk zitten. Of beter nog natuurlijk: heerlijk liggen. Want een beetje comfort mag best in die ruimte.

Ga daarom allereerst voor een grote bank, waarop je niet krap naast elkaar hoeft te zitten. Dat zorgt al voor een groot deel van het comfort! Een hoekbank is zeker een optie, om ook lekker languit te kunnen liggen. En kies het liefst echt zo’n zachte plofbank met veel kussens uit, waar je helemaal in weg kunt kruipen.

Een chillruimte inrichten in huis: dit heb je nodig

Een groot scherm

Ga je een chillplek maken? Dan mag ook zeker een groot scherm niet ontbreken! Zo kun je er bijvoorbeeld heel goed films en series kijken – net alsof je in een bioscoop zit. En dat voelt echt als een enorme luxe. Zeker als er in de woonkamer geen enorm scherm te vinden is, vormt dit in de chillruimte echt een belangrijk onderdeel.

Als het gaat om een man cave inrichten is de kans groot dat er ook games worden gespeeld in de ruimte. En ook dan is zo’n groot scherm natuurlijk onmisbaar! Daarnaast is er in dat geval een spelcomputer nodig. En optioneel kun je ook denken aan bijvoorbeeld een dvd-speler in de ruimte. Of een apparaat om series te kunnen streamen.

Een boekenkast

Wil je niet alleen maar naar een scherm staren in de kamer? Denk bij een chillruimte inrichten dan ook aan een boekenkast. Als je boeken in een mooie kast plaatst, is het ook meteen een stuk aantrekkelijker om daadwerkelijk te gaan lezen! Misschien kun je er bijvoorbeeld zelfs de studieboeken voor de kids in zetten.

Of het nu om een grote of kleine boekenkast gaat: zo’n kast zorgt altijd voor meer sfeer in de ruimte. Zo is het dus ook meteen een handig decoratiestuk! Want ook in de chillruimte wil je natuurlijk dat het er best een beetje leuk uitziet. Zo sla je dus twee vliegen in één klap.

Een chill kamer op de zolder? Zo richt je 'm in!

Goede verlichting

Ten slotte is het bij een chill kamer inrichten belangrijk om aan goede verlichting te denken. Zo kan er ook in de avonden nog goed worden gehangen in deze kamer! Daarbij is het wel zo leuk als het licht een beetje sfeervol is – iets om rekening mee te houden. Of ga voor lampen die verschillende kleuren kunnen tonen, om zo bijvoorbeeld een nog groter plezier te maken van het tv kijken. Smart home apparatuur past natuurlijk uitstekend in een modern ingerichte relax kamer!

Tegelijkertijd moet de verlichting ook weer niet te donker zijn in de kamer, als je er bijvoorbeeld een boek wilt lezen. Zorg daarom ook voor bijvoorbeeld een directe leeslamp naast de bank. Of kies voor licht dat je kunt dimmen, om het steeds weer anders in te kunnen stellen. Wel zo makkelijk!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply