Wanneer je een nieuwe vloer wilt in huis, denk je meestal aan laminaat, tegels of parket. De gietvloer, die steeds populairder wordt, is in Nederland nog niet zo bekend. Toch is dit een optie die zowel mooi als praktisch is en veel van de nadelen van andere vloeren omzeilt. Waarom zou je kiezen voor een gietvloer?

Snel schoon

Vooral in ruimtes zoals de keuken, de woonkamer en de kinderkamer is het belangrijk dat de vloer schoon wordt gehouden. Waar vloerbedekking lastig schoon is te houden, is een gietvloer juist ideaal. Je kunt de vloer eenvoudig stofzuigen en dweilen en bovendien heeft de vloer geen lastige naden en randen waar vuil in kan blijven zitten. De egaliteit van de vloer waarborgt een goede hygiëne.

Elastisch en dempend

Een gietvloer is gemaakt van licht elastisch materiaal, dat veel geluid dempt. Deze geluiddemping is ideaal in de ruimtes boven, zoals de slaapkamer, babykamer en kinderkamer. Zo kun je je als ouders lekker ontspannen zonder telkens mee te moeten genieten met het lawaai van de kinderen. Zeker met een groter gezin met opgroeiende pubers is wat geluiddemping bijzonder prettig!

Bestand tegen vocht

Waar laminaat en parket erg slecht tegen vocht kunnen, is een gietvloer ideaal. De vloer kan bijvoorbeeld niet alleen in de keuken of de slaapkamer worden gelegd, maar ook de badkamer is daarvoor uitermate geschikt. De gietvloer is 100% waterdicht en sluit direct aan op de wanden, waardoor er geen vochtproblemen ontstaan. Waar tegelranden nog weleens kalksporen, schimmel of andere viezigheid gaat vertonen, is de gietvloer dankzij de egale laag eenvoudig te reinigen en schoon te houden.

Vloerverwarming

Een groot voordeel van de gietvloer is dat het overal mogelijk is er vloerverwarming in aan te leggen. De vloer is van zichzelf al van aangename temperatuur en wordt nooit zo koud als een tegelvloer. Toch kan vloerverwarming erg aangenaam zijn in de wintermaanden en bovendien wordt op die manier veel stroom en gas bespaart.

In welke woonstijl?

In de tientallen bekende woonstijlen zijn er verrassend veel stijlen waar gietvloeren prima in passen. Denk bijvoorbeeld aan de moderne stijl, die gediend is met een mooie strakke en egale vloer. Ook de Scandinavische inrichting en de industriële inrichting worden er mooier op wanneer er gebruik wordt gemaakt van een gietvloer.

Design en mogelijkheden

Het design van de gietvloer creëert veel mogelijkheden waar mensen nog niet zo snel aan denken. Wat dacht je van een mooie schuifdeur, die is ingebed in de gietvloer? Het maken van randen, geulen en uitsparingen is eenvoudig en kan helpen bij het wegwerken van kabels en snoeren, het installeren van schuifmechanismen enzovoorts. Het gebrek aan drempels is tevens een groot pluspunt voor bijvoorbeeld rolstoelgebruikers, die met een gietvloer absoluut geen moeite zullen hebben.

Samenvattend: een gietvloer is bijzonder praktisch en geeft het interieur een bijzondere uitstraling. De vloer kan in elke denkbare woonruimte worden aangelegd, omdat het materiaal overal tegen bestand is: spelende kinderen, morsend eten, spattend water enzovoorts. Met gietvloeren in huis ben je verzekerd van degelijke vloeren die een bijzonder lange levensduur hebben en die je huis een trendy en moderne uitstraling geven.

Share.

About Author

Leave A Reply