Het is voor iedere onderneming een prachtig iets om te kunnen werken vanuit een eigen kantoor. Een eigen kantoor straalt volwassenheid uit en is daarnaast een plek waar geconcentreerd gewerkt kan worden. Om geconcentreerd in het kantoor te kunnen werken dient het kantoor aan enkele voorwaarden te voldoen. In deze blog nemen we je mee in de drie stappen die je dient te doorlopen tijdens het inrichten van het kantoor.

Stap 1: functionele objecten

De functionele objecten zijn de eerste dingen waar het kantoor mee gevuld dient te worden. Onder de functionele objecten verstaan we de objecten die benodigd zijn om het werk uit te voeren. Denk hierbij aan een bureaustoel, een bureau en alle andere objecten die komen kijken bij een werkplek. Deze objecten dienen niet alleen functioneel te zijn, maar zeker ook ergonomisch. Denk hierbij aan bijvoorbeeld kantoormeubels van Albeka

Stap 2: werk-ondersteunende objecten

werk-ondersteunende objecten

Onder werk-ondersteunende objecten verstaan we objecten die niet direct bijdragen aan het werk, maar wel indirect. Dit zijn bijvoorbeeld objecten als een koffiezetapparaat. Een goed koffiezetapparaat zorgt ervoor dat medewerkers gedurende de dag koffie kunnen drinken. Door de cafeïne in koffie kan men gemakkelijk scherp blijven en de gehele dag door werken. Een ander voorbeeld van een werk-ondersteunend object is bijvoorbeeld een koptelefoon. Het kan zijn dat er op het kantoor of in de omgeving geluid wordt geproduceerd. Door koptelefoons op kantoor te hebben kunnen medewerkers zich ten aller tijden afzonderen en afsluiten van deze geluiden. 

Stap 3: ontspanning

Waar gewerkt wordt, dient men ook te kunnen ontspannen. Het kantoor dient hier dan ook ruimte voor te bieden. Als het gaat om ontspanning kun je het zo gek maken als je zelf wilt. De meeste kantoren nemen genoegen met een zithoek en/of een eethoek om hier in de pauzemomenten op een rustige manier te kunnen ontspannen. Op andere kantoren zien we meer hevige vormen van ontspanning objecten. Waar een tafeltennistafel op kantoor tegenwoordig steeds normaler wordt, zijn er tegenwoordig ook bedrijven met bijvoorbeeld een massagesalon! Het is hierin belangrijk om bij de kernwaarden van je onderneming te blijven. In een formele onderneming volstaat vaak een lunchruimte al. In een hele informele onderneming kun je het zo gek maken als je zelf wilt!

Share.

About Author

Leave A Reply