Wie in de stad woont weet er alles van: het gebrek aan het hebben van een tuin! Maar wie weet heb je wel een klein balkon – ook dat is een fijne uitkomst. Zo kun je toch heerlijk buiten zitten! Het kan echter wel ingewikkeld zijn om een klein balkon in te richten: hoe bespaar je ruimte? Lees snel verder en ontdek onze tips voor een klein balkon!

Houd het minimalistisch

Je zult eraan moeten geloven: op een klein balkon kun je nu eenmaal niet veel spullen kwijt. Dat is helemaal niet erg, maar wel een mindset die je even moet aannemen. Kies alleen wat écht nodig is. Uiteindelijk heb je daar namelijk alleen jezelf mee: niemand wordt vrolijk van een te druk balkon, waar nauwelijks meer bewegingsruimte is.

Denk daarbij bijvoorbeeld aan een kleine tafel en een paar lekkere stoelen – daar kun je in ieder geval niet zonder. Een paar planten maakt de boel wel gezellig, maar haal er geen tientallen naar het balkon toe. Verder heb je misschien de neiging om decoratie aan te schaffen voor het balkon – maar probeer daarbij te minderen bij de inrichting van een klein balkon. Ook met minder kan je de look nog altijd stijlvol en mooi maken!
Tip voor een klein balkon: houd het minimalistisch

Planten op een rekje

Een klein balkon gezellig maken? Dat is zeker een optie – maak je maar geen zorgen! Zo horen er natuurlijk wat planten thuis op een balkon: helemaal passend bij het buiten-gevoel. Maar dat past toch helemaal niet? We horen het je denken. Gelukkig hebben we daar een oplossing voor!

Kies bij het klein balkon aankleden voor een smal rek, waar je de planten op plaatst. Zo werk je namelijk de hoogte in: daar heb je waarschijnlijk wél de ruimte voor! Kijk maar eens op onderstaand beeld hoe gezellig dit eruit ziet: een ideale oplossing voor een klein balkon inrichten.
Een klein balkon inrichten: tips en tricks

Slim denken

Op een klein balkon is de ruimte uiteraard beperkt. Dat betekent dat je je creativiteit moet gebruiken! Slim denken zorgt voor oplossingen. Past er bijvoorbeeld geen tafeltje op jouw balkon, of wordt de boel daar meteen heel krap mee? Daar is iets voor te bedenken!

Ga in dat geval namelijk voor een brede plank, die je over de rand van je balkon bevestigt. Dat werkt ook prima als een tafel! Stoel of barkrukje ervoor: en je bent helemaal ready. Doordat je hierbij ook de ruimte bij de balkonrand gebruikt, scheelt dat een hoop! Toch liever een tafel? Ga dan voor een klein balkon tafeltje, en zet die in een hoek neer.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply