Iedereen kent dat vervelend gevoel als het op een zomerdag buiten 35 graden is en binnen ga je dood van de warmte. Gelukkig kun je dat vermijden als je de tips volgt die helpen aan een koudere temperatuur binnen in de zomer. Het is niet altijd vanzelfsprekend dat het koeler is binnen maar het kan.

Laat alles dicht

Het klinkt misschien gek maar het is wel waar! Als je aan de ramen rolluiken hebt hangen die je automatisch dicht kan doen laat deze dan de ganse dag dicht. Ook andere rolluiken laat je best dicht want zij laten de warmte buiten. Laat de ramen alsook de rolluiken dicht. Het kan ook helpen dat je gordijnen dicht laat maar als de zon op het huis schijnt, helpt deze methode niet veel.

Drink water

Mocht je op ’s zomerse dagen weinig buitenkomen vanwege de hitte dan is het aangeraden om alleen water te drinken. Koel en fris flessenwater want de suiker in de limonade zorgt ervoor dat je op warme dagen dubbel dorst krijgt en alcohol dranken drogen jezelf uit in de zomer. Houd je tussen 13.00 en 17.00 alleen op water. Drink dan liefst flessenwater of water van een waterkoeler.

Zorg voor een voldoende luchtstroom

Op warme dagen is het gebruik van een ventilator aangeraden omdat zij voor een frisse luchtstroom zorgen. Het is goed om weten dat je de ventilator ook niet te dicht bij jezelf mag zetten want een plots veranderde luchtstroom kan verkoudheid veroorzaken. Zorg voor een goede klimaattechniek en ga zeker niet slapen met de airconditioning aan ook om diezelfde reden dat je dan een verkoudheid snel te pakken hebt.

Share.

About Author

Comments are closed.