Wat een feest: je neemt een nieuwe keuken! Daar komt natuurlijk een boel bij kijken. Het is dan ook verstandig om een plan op te stellen. Allereerst is de look van de keuken belangrijk – let op de juiste kleuren en materialen. Maar denk ook om de praktische uitwerking van de keuken: waar we het in deze blog over gaan hebben. Lees mee en leer.

Een grote wasbak

De eerste tip past ook meteen in het rijtje van de nieuwste keukentrends: ga voor een grote wasbak. Het ziet er allereerst prachtig uit. En dat is niet alles! Zo kom je nooit meer plek te kort in de bak, bijvoorbeeld als er veel afwas in te vinden is.

Ook maakt het simpelweg minder snel een rommeltje van de keuken: je knoeit voortaan minder snel water buiten de bak. Wel zo fijn!
Let hierop bij het uitkiezen van een nieuwe keuken

Alle benodigde apparaten

Bij een keuken uitzoeken is het ook slim om te letten op de benodigde apparaten. Je kunt immers maar beter van alle luxe voorzien zijn – gun dat jezelf! Zo beleef je alleen maar meer plezier aan de keuken. En maak je ook meteen de kans kleiner dat je later nóg een verbouwing nodig hebt.

Waar je allemaal aan kunt denken? Een vaatwasser, uiteraard! En een ingebouwde oven en magnetron – dat staat een stuk mooier dan wanneer je voor losse apparaten kiest. En wat dacht je van de koelkast? Let er daarbij ook op dat je een variant kiest die groot genoeg is voor jou – niets zo vervelend als ruimte te kort in de koelkast of vriezer.

Een handige kraan

We hadden het hierboven al even over de wasbak. Maar ook de keukenkraan is nog het afzonderlijke benoemen waard! Vandaag de dag bestaan er namelijk kranen met allerlei handige functies. Ga bijvoorbeeld voor een variant waar je de sproeier van kunt uitschuiven, wat het makkelijker maakt om dingen schoon te maken.

En wat dacht je van andere moderne functionaliteiten die de kraan tegenwoordig kent? Zeker iets om te overwegen bij het nieuwe keuken kopen! Ga bijvoorbeeld voor een variant waar ook heet water uit komt – dan heb je die waterkoker niet meer nodig. Ook bruisend water uit de kraan is een optie: ideaal als je dat graag drinkt!
Een nieuwe keuken? Maak deze praktische keuzes!

De kasten op maat

Waar je bij nieuwe keukenkastjes aan kunt denken? Dat ze aansluiten op de spullen die jij gebruikt. Zo zijn schuifkasten vaak handiger dan kasten die je met een deur opendoet, als het gaat om bijvoorbeeld de pannen. Zo kun je er een stuk beter bij!

Reken ook uit hoeveel kasten je nodig hebt voor de spullen die jij in de keuken gebruikt. Zo voorkom je dat je plek te kort hebt – laat alles er ruim in passen. Dat geeft een opgeruimd gevoel in de keuken!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply