Aangezien de hal eigenlijk een ontvangstruimte is en dus het eerste dat je gasten zien, is het leuk om hier een bijzondere ruimte van te maken. Op diverse, simpele manieren is de ontvangstruimte om te toveren tot een mooie plek in huis, die overeenstemt met de uitstraling van de rest van het interieur: mooi en stijlvol.

De hal is vaak geen erg grote ruimte. Het is dan ook niet een ruimte om vol te bouwen, maar één om op tactische wijze mooie accessoires aan toe te voegen. Zo komt de ruimte mooi naar voren en voelen de gasten zich direct naar hun zin.

Entree
Het aanpakken van de hal begint al bij de entree en eigenlijk zelfs daarvoor. Een mooi naambordje met vermelding van het huisnummer maakt niet alleen duidelijk wie er in je huis wonen, maar geven van buitenaf ook een mooi aangezicht. Deze bordjes zijn in zeer uiteenlopende stijlen te verkrijgen.

Indien je de mogelijkheid hebt, kan een aanpassing aan de voordeur ook aanzienlijk helpen de entree te verfraaien – voor zowel van buitenaf als van binnenuit. Ook hierin zijn vele mogelijkheden, zoals mooie, aluminium deuren.

Meubilair en accessoires
In de hal zelf kan je een mooi, klein bijzettafeltje plaatsen met een leuke spiegel erboven. Gasten vinden het immers vaak fijn even te checken hoe ze eruit zien wanneer ze binnen komen en alvorens ze weg gaan. Op het tafeltje is ruimte voor een leuk plantje, schaaltje of kaarsen, passende bij je eigen smaak en stijl. Uiteraard kan een leuke kapstok niet ontbreken en is een leuk schoenenrek tevens van grote toegevoegde waarde.

Ga eerst op onderzoek uit om een stijl te vinden die je wilt uitstralen en die goed bij jouw smaak past. Daarna kan je alles in één keer in dezelfde stijl aanschaffen. Kijk hiervoor bijvoorbeeld eens in woonmagazines en woonprogramma’s zoals RTL Woonmagazine om inspiratie op te doen.

Share.

About Author

Comments are closed.