We zijn er allemaal gevoelig voor: trends. Ook in de interieurwereld komen er een heleboel voorbij. En hoewel het soms zeker leuk is om er in mee te gaan, is het toch ook fijn om een tijdloos interieur te hebben. Met basis items die je nooit zat wordt, en die lang blijven staan. Daar beleef je immers het meeste plezier aan. Hoe? Dat lees je in deze blog!

Niet gevoelig zijn voor trends

Het is de belangrijkste tip voor een tijdloos interieur: probeer niet gevoelig te zijn voor trends. Dat klinkt misschien eenvoudiger dan het in werkelijkheid is. Want als je bij die vriendin op bezoek bent die iets nieuws heeft staan wat ook jouw oog trekt, wil je het het liefst meteen in huis halen. Maar probeer daar boven te staan.

Gaat het je moeilijk af? Dan is het bijvoorbeeld een idee om een regel in te stellen: je mag maximaal zoveel keer per jaar iets nieuws kopen voor in huis. Ga daarbij voor een zo laag mogelijk getal. Eerlijk is eerlijk: uiteindelijk ga je de items die je al hebt alleen maar meer waarderen.
Een tijdloos interieur: zo pak je het aan

De juiste kleuren

Hoe krijg je je interieur tijdloos? De kleuren in huis spelen daar een grote rol bij. Probeer daarom te kiezen voor rustige en natuurlijke tinten in een tijdloze woonkamer, tijdloze slaapkamer of tijdloze keuken. Ook hierbij geldt namelijk weer: als je met de trendkleuren meegaat, wil je al gauw weer iets nieuws.

Met welke kleuren je sowieso goed zit? Blijf dichtbij de natuur, met bijvoorbeeld groen. Of kies voor aardetinten als roestoranje. De combinatie staat ook sterk. Ga voor dergelijke kleuren op de muur voor een groots effect – kleur mag natuurlijk zeker nog terugkomen in een tijdloze inrichting.

Ga voor natuurelementen

Niet alleen met de kleuren doe je goed aan natuurtinten: kies ook voor andere natuurelementen in je woning. Zo maak je je inrichting tijdloos met een heleboel planten erin: daar raak je simpelweg nooit op uitgekeken. En het zorgt ook nog eens voor een rustgevende ruimte!

Ook bloemen kun je een prominente plek geven in huis. Denk bijvoorbeeld ook eens aan droogbloemen: die passen perfect bij een tijdloos modern interieur. En ze gaan ook nog eens lang mee – alleen maar voordelen.
Tips voor een tijdloos interieur

Kies voor klassieke ontwerpen

Ten slotte is het zaak om voor tijdloze meubels te kiezen in huis. Daarmee doelen we met name op items met een moderne of minimalistische look: daarbij is de kans het grootst dat je ze lang in bezit wilt houden. Juist door een ‘simpele’ look beleef jij er meer plezier aan.

Ga voor een tijdloos design van bijvoorbeeld de eettafel en bijpassende stoelen. Een basic ontwerp, liefst gemaakt van hout, staat hier prachtig. En denk ook bij bijvoorbeeld de bank na: naar welk ontwerp wil ik lang blijven kijken?

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply