Tegels in huis: in vrijwel ieder interieur komen we ze ergens tegen. Meestal natuurlijk in de badkamer, het toilet of de keuken! Of je ze nu mooi vindt of niet: soms kun je niet zonder. En dan kun je er maar beter wat bijzonders van maken! In deze blog tippen we ideeën voor een unieke tegelmuur. Lekker plaatjes kijken!

Speel met kleur

Wat misschien maakt dat we bij tegels al snel het idee hebben dat het om iets saais gaat? Dat ze vaak een basic kleur hebben. Denk aan wit of crème. Heel spannend is dat inderdaad niet – zeker als je voor een unieke tegelmuur wilt gaan. Wat daarbij het verschil maakt? Speel met kleur!

Om welke kleur het dan precies gaat, dat is niet zozeer van belang. Denk bijvoorbeeld aan je lievelingskleur, of een tint die al op andere plekken in je huis naar voren komt. Ook kun je uiteraard kiezen voor een combinatie aan kleuren – om er echt een feestje van te maken. Die tegels mogen best gezien worden!
Ga voor kleur aan de muur met een unieke tegelmuur

Unieke patronen bij elkaar

Wat er naast kleuren nog meer kan opvallen aan een tegel? Het patroon! Het is de bedoeling om hier dus ook mee uit te pakken. Als je een kleur én een patroon wat teveel van het goede vindt, kun je het ook houden bij een basic tint en een bijzonder patroon. Maar het liefst pak je gewoon uit en ga je voor allebei!

Ook hier geldt weer: er is niet een favoriet patroon aan te wijzen. Ga vooral op zoek, doe inspiratie op en onthoud wat jij mooi vindt. Dat kan bijvoorbeeld een geometrisch patroon zijn, voor een moderne uitstraling. Maar je kunt ook denken aan patronen met een tafereeltje die passen bij een landelijk interieur. Ze zorgen voor een heel ander effect!
Een unieke tegelmuur: voorbeelden en inspiratie

Een warme tint in de tegel

We hadden het hierboven al over de kleur in een tegel, die je zeker een rol mag laten spelen. Maar het is natuurlijk mogelijk dat je het wat te ver vindt gaan om een heftige kleur zo’n centrale rol te laten spelen in de ruimte. Daarom is dit idee een apart kopje waard: ga voor een warme tint in de tegel.

Donkerblauw, dieprood of olijfgroen: om maar wat voorbeelden te noemen. Het gaat met een tint als deze niet zozeer om het opvallen – al komt dit er natuurlijk nog altijd een beetje bij kijken – maar om de uitstraling van gezelligheid. Ook iets dat je teweeg kunt brengen met een unieke tegelmuur!
Een warme tint aan de muur met de juiste tegel

Rekening houden met diepte

Wie het liefst wil gaan voor een speels effect in de tegel, doet er goed aan om na te denken over de diepte die de tegel weergeeft. Daar kun je namelijk bijzondere resultaten mee bereiken! Je laat de tegels hiermee tot leven komen – voor een ongekende look.

Kijk maar eens op de afbeelding hieronder: ziet het er niet mooi uit? Door te spelen met diepte creëer je een tegelmuur die je nog nooit in huis hebt gehad. En juist dat zorgt voor een goed resultaat! Ideaal voor iedereen die echt durft uit te pakken met een unieke tegelmuur.
Ga voor een grafische print op de muur met tegels

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply