Of je nu middenin een verbouwing zit of in een huis komt wonen dat een vieze indruk achterlaat: dat wil je goed reinigen voor je erin trekt! Zeker als het niet jouw eigen vuil is, groeit de behoefte om de boel goed schoon te krijgen. Hoe pak je dat aan, een woning reinigen? In deze blog geven we je tips.

Sla geen plekje over

Belangrijk bij een huis reinigen, zeker als het gaat om een vervuilde woning schoonmaken: sla geen plekje over! Overal kan namelijk vuil zitten, en je wilt er wel zeker van zijn dat je echt alles hebt schoongemaakt. Anders kunnen bijvoorbeeld bacteriën zich al snel weer verspreiden!

Ga dus liever twee keer over hetzelfde stukje heen dan dat je een stukje overslaat. Dat voelt misschien wat overdreven, maar daar is niets van waar bij een huis goed schoonmaken. Daar heb je uiteindelijk alleen maar meer profijt van!

Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen

Het is verstandig om de juiste middelen te gebruiken bij het schoonmaken in huis. Zo zorg je namelijk dat het écht schoon wordt, en niet alleen schoon lijkt in huis. Je kunt gewoon met een doekje en wat water aan de slag gaan, maar daarmee zorg je er niet voor dat bacteriën en andere ongewenste organismen verdwijnen.

Zorg bijvoorbeeld voor schoonmaakspullen die bacteriën doden; die een antibacteriële werking hebben. Of gaat het om vettigheid? Ga dan te werk met een ontsmetter. Schimmel is ook slecht voor de gezondheid: haal het weg met bijvoorbeeld een spray die schimmel te lijf gaat. Bij huis schoonmaken tips is dat een belangrijke les – en denk er dan ook niet te licht over. Zo voorkom je dat bijvoorbeeld die schimmel gewoon weer terug groeit aan de muur.
Een vieze woning reinigen: zo doe je dat

Schakel hulp in

Heb je niet genoeg aan bovenstaande tips? Dan is het tijd om het nog een stapje grondiger aan te pakken. En daarbij doe je er al snel goed aan om de hulp van professionals in te schakelen – als het bijvoorbeeld gaat om zaken als ongedierte bestrijden. Zij weten immers het best hoe ze dit aan moeten pakken!

Woning schoonmaken: het is maar beter als het echt grondig gebeurt. Voor een prettig gevoel, voor een betere hygiëne en dus ook voor je eigen gezondheid. Denk er daarom niet te makkelijk over: een grondige schoonmaak in huis is soms écht nodig. Het kost je dan misschien wat moeite, maar vervolgens beleef je er alleen maar plezier aan!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply