De industriële woonstijl zal voorlopig nog niet verdwijnen. Het is een echte trend die al een tijdje meegaat in de interieur wereld. Ook vandaag willen we er weer wat aandacht aan besteden. In dit artikel vertellen we je welke elementen absoluut niet mogen ontbreken in een stoere zithoek met een industrieel uiterlijk.

Bank met stoere uitstraling

Een grote comfortabele bank is vaak de blikvanger van de zithoek. Voor een industriële look moet dit meubelstuk dus ook een stoere uitstraling hebben. Kies voor een robuuste bank in een donkere kleur. Donkerbruin leer of een grove grijze stof is een mooie keuze. Je kunt deze ‘zware’ bank een huiselijke touch geven door middel van sierkussens of een decoratief plaid.

Industriële salontafel

Natuurlijk moet er ook een plek zijn waar je alle drankjes en lekkere hapjes neer kunt zetten. Een industriële salontafel mag daarom ook niet ontbreken in de zithoek. Zo’n rustieke salontafel is kenmerkend door een (onbewerkt) houten blad en een stoer onderstel van zwart metaal of staal. Dit soort tafels zijn verkrijgbaar in verschillende formaten én vormen. Een rond model ziet er bijvoorbeeld al een stuk eleganter en speelser uit. Hier kun je zelf dus leuk mee experimenteren.

Fabriekslampen, spots en vloerlampen

Met de juiste verlichting creëer je meteen meer sfeer. Grote fabriekslampen, stoere spots en metalen vloerlampen passen perfect bij de industriële stijl. Sluit een dimmer aan op de lampen zodat je ’s avonds kunt variëren tussen functioneel licht en zacht sfeervol licht.

Robuuste en ruwe materialen

Een industrieel interieur gaat hand in hand met robuuste materialen. Laat onbewerkt hout, donker metaal, ruw beton en karakteristiek (imitatie)leer op verschillende manieren terugkomen in je woonkamer. Let daarnaast op de uitstraling van de vloer en kies voor een opvallende muur. Een wand met bakstenen of een betonlook ziet er bijvoorbeeld geweldig uit!

Metalen stellingkast

Een metalen stellingkast is de industriële variant van een klassieke open kast. Je kunt het simpelweg gebruiken als voorraadkast of juist om mooie decoratie in tentoon te stellen. Zorg er in ieder geval voor dat je de kast op een nette manier inricht. Probeer een rommelig effect te vermijden door middel van opbergdozen en manden. Hier kun je kleine en praktische spullen in opbergen.

Planten in stoere pot

Grote kamerplanten passen prima bij een industrieel interieur. Zeker als de planten in een stoere donkere pot zitten. Ga hier in de winkel dus meteen naar op zoek! Een oude krat of mand is ook altijd een leuke nonchalante optie.

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.com). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply