Wanneer je van zwemmen houdt én genoeg ruimte hebt in je tuin, kan je overwegen een zwembad aan te leggen. Het plaatsen van een zwembad in je tuin is echter niet iets dat je ‘even’ op een vrije dag kunt doen. Ten eerste komen er allerlei dingen bij kijken om überhaupt een zwembad aangelegd te krijgen, maar daarnaast hebben zwembaden ook veel onderhoud nodig.

Aangezien het misschien niet helemaal duidelijk voor je is wat bij het aanleggen van een zwembad komt kijken, geven we je hierbij enkele tips.

Soort zwembad
Afhankelijk van het soort zwembad dat je kiest, ben je meer of minder geld kwijt. Zo kun je kiezen voor een zwemvijver waarbij je gebruik maakt van vijverfolie, maar kan je ook gaan voor een ‘echt’ zwembad. Daarnaast heb je nog de keuze uit een open en een overdekt zwembad. Bij dit laatste kan je tevens in de winter nog heerlijk genieten van je eigen, verkleinde zwemparadijs. Houd er rekening mee dat de kosten aanzienlijk hoger worden naarmate je een uitgebreidere en specialere zwembad wilt.

Onderhoud
Wanneer we het hebben over onderhoud, valt onder andere te denken aan een waterpomp en chloor. Deze producten heb je standaard nodig om een zwembad mooi en goed te houden. Je wilt immers niet dat er bacteriën in het water komen!

Ook in de winter moet je nadenken over het onderhoud. Hierbij komen andere zaken kijken. In de winter heb je in principe geen chloor en pomp nodig. Wel moet je dan zorgen voor een juiste (koele) watertemperatuur en kun je gebruik maken van een speciaal overwinteringsproduct.

Vergunning
Niet geheel onbelangrijk is dat je bij je gemeente nagaat of je een vergunning nodig hebt om een zwembad in je tuin te mogen aanleggen. Zo ja, zorg er dan voor dat dit optimaal geregeld is alvorens je begint.

Share.

About Author

Comments are closed.